Niki jäi niukasti palkintopallilta

Julkaistu: 01.09.2013

Ensimmäistä kauttaan Superstock 600-luokan EM-sarjassa kaasutteleva Niki Tuuli, 17, jatkoi vahvoja otteitaan Saksan Nurburgringillä ajetussa kauden seitsemännessä osakilpailussa.

Koko viikonlopun hyvässä vedossa ollut imatralaisnuorukainen kellotti itselleen aika-ajojen viidenneksi nopeimman kierrosajan ja leikkasi myös maalilinjan samalla sijoituksella.

- Kisa meni juuri niin kuin suunniteltiin. Tarkoituksena oli ajaa viiden sakkiin ja tavoite täyttyi ihan niin kuin pitikin. Viiden sija tässä porukassa on todella hyvä sijoitus, Tuuli iloitsi.

- Kärki meni todella lujaa. Koko kärkiviisikko ajoi alle rataennätyksen olevia aikoja ja sijoituksista sai taistella tosissaan. Itse nousin startissa koko joukon kärkeen, mutta tipuin välillä jopa kuudenneksi. Vääntö oli kovaa ja kun siinä keskenään taisteltiin, pääsi kärkikin karkaamaan välillä vähän turhan kauas. Itselleni pahin tientukko oli hollantilainen Tony Covena, jonka kanssa väänsimme viitospaikasta.

Koko viiden kärkiporukka tuli maaliin yhtenä ryppäänä. Ensimmäisenä ruutulipulle ehti italialainen Franco Morbidelli, viidenneksi ajanut Tuuli puolestaan tuli maaliin 2,265 sekuntia Morbidellin jälkeen.

- Erot oli tosi pieniä. Palkintopallipaikka jäi alle puolen sekunnin päähän.

Tuulen lisäksi ruutulipulla nähtiin myös toinen suomalaiskuski, Joel Vinnikainen, joka teki EM-debyyttinsä Nurburgringillä villin kortin turvin. Maaliin forssalaispilotti ajoi sijalla 24.

- Kisa oli minulle ensimmäinen kerta isolla radalla ja kokemuksena yksi hauskimmista, sillä radalla oli paljon korkeuseroja ja nopeita mutkia, joita Suomessa ei käytännössä ole. Kierrosaika parani sitä mukaa, kun sain lisää kierroksia alle, mutta paljon jäi vielä opeteltavaa, Vinnikainen tuumi.

EM-sarjaa on ajamatta vielä kaksi osakilpailua. Seuraava kilpailu ajetaan Ranskan Magny-Coursissa 5. lokakuuta ja kauden päätösosakilpailu Espanjan Jerezissä 19. lokakuuta.

Kuva: Pers Racing L&S