Nikin blogi: Podiumtili avattu Assenissa

Julkaistu: 23.04.2015

- Kuva Philippe Damiens

Kuluvana viikonloppuna ajettiin kauden toinen osakilpailu heti viime viikonloppuna ajetun Aragonin osakilpailun perään. Asseniin suunnattiin samantien maanantaina, kun tavarat Aragonissa oli saatu pakattua. Lähdin tähän viikonloppuun hyvillä mielin ja pienesti sisuuntuneena, sillä vaikka vauhti Aragonissa olikin kohdillaan emme saavuttaneet täysin sitä mitä lähdimme sieltä hakemaan eli palkintopallipaikkoja.

Assenin viikonloppu käynnistyi perjantaina harjoituksilla ja ne kulkivat meikäläisen osalta ongelmitta. Perjantaina keskityimme hakemaan säätöjä lauantainta varten ja onnistuimmekin löytämään hyviä juttuja aika-ajoja sekä kisaa varten. Puolihullussa kelissä ajetussa avausharjoituksessa sijoituin kolmanneksi ja kuivalla ajetuissa toisissa vapaissa harjoituksissa sijoituin kymmenenneksi, sekuntin erolla kärkeen. 

Lauantain aika-ajoissa pyörä tuntui heti hyvältä ja menimmekin koko porukka aikalailla kovempaa kuin perjantaina. Aika-ajoissa jäi vähän kaivelemaan viimeisen nopean kierroksen loppuun sattunut ruuhka, joka söi mahdollisuudet sijoituksen nostamiseen. Aika-ajojen perusteella asetuin illan kilpailussa neljänteen ruutuun.

Kisa oli taas erittäin tasainen ja palkintopallipaikasta taisteltiin alusta loppuun asti. Erotuimme kohtalaisen pian startin jälkeen viiden kuljettajan porukkaan, jota vedimme yhdessä sarjaa johtavan Toprakin kanssa. Vaihtelimme kärkipaikkaa Toprakin kanssa, kunnes noin 4 kierrosta ennen maalia Toprak onnistui nykimään pienen eron meikäläiseen ja perässä seuranneeseen Rinaldiin. Kolme kierrosta ennen maalia tulin Rinaldin ohittamaksi ja jouduin leveälle linjalle, mikä auttoi Rinaldia ottamaan pienen eron heti ohituksen perään. Lopussa en saanut enää iskun paikkaa Rinaldin suhteen ja maaliin ajettiin järjestyksessä: Toprak, Rinaldi ja meikäläinen.

Kaiken kaikkiaan Assenin viikonloppuun voi olla tyytyväinen. Vauhti riitti koko viikonlopun kärkitaisteluun eikä suorituksissa ollut turhaa heilahtelua viikonlopun sessioissa. Kokonaispisteissä ollaan tässä vaiheessa neljännellä paikalla ja iskuetäisyydellä ajatellen kärkipaikkoja. Toprak johtaa sarjaa täysillä pisteillä, mutta sen takana on tosi tasaista.


Iso kiitos alkukaudesta tiimille, sponsoreille ja pyörää laittaville mekaanikoille. Kyllä kelpaa ajaa kilpaa, kun taustatuki on kunnossa ja antaa mahdollisuuden ajaa mitaleista. Toivottavasti olette tykänneet seurata!

Nyt pidetään pieni breikki ja jatketaan toukokuun toisena viikonloppuna Imolassa. Palataan viimeistään silloin!