Imolan vaikea viikonloppu päättyi kaatumiseen

Julkaistu: 12.05.2015

Tänä viikonloppuna ajettiin Imolassa kauden neljäs osakilpailu. Tykkään Imolan radasta ja viime vuonnakin ajo kulki täällä hyvin. Tällä kertaa viikonloppuun mahtui kuitenkin monenlaista harmia ja ongelmia olin niin tekniikan kuin aluksi ajotuntumankin kanssa. Jos viikonlopusta jotain positiivista hakee niin vauhti oli läpi viikonlopun jälleen kärjen tasoa.

Perjantain ensimmäisissä harjoituksissa en päässyt täysin sinuiksi Imolan nopeiden puolenvaihtojen ja kovien jarrutusten kanssa. Tuntuma pyörään ei ollut avausharjoituksessa parhaalla mahdollisella tasolla. Italialaiset menivät luonnolliseti alusta alkaen todella kovaa ja EM-sarjassa kolmantena oleva Rinaldi ajoikin heti ensimmäisissä reeneissä rataennätyksen pintaan meneviä aikoja. Ensimmäisen kahdentoista kuljettajan joukosta 9 oli Italialaisia. Omaksi sijoitukseksi ensimmäisistä harjoituksista jäi 9 paikka.

Toisiin harjoituksiin teimme pyörään säätömuutoksia, jotta puolenvaihdot sujuisivat paremmin ja jarrutustuntuma paranisi. Harjoitus oli kuitenkin melko rikkonainen, sillä radalla kävi jonkin verran kaatumisia ja kerran sessio keskeytettiin kokonaan, kun yhden kaatumisen seurauksena radan siivoaminen edellytti session keskeytystä. Omalta osaltani harjoituksen rikkonaisuuden viimeisteli Yamahan koneen laukeaminen ja siitä seurannut session päättyminen. Kaikenkaikkiaan ajoaikaa jäi käyttämättä reilut parikymmentä minuuttia. Harjoitus oli oman ajamaisen osalta konerikkoon saakka nousujohteinen ja kerkesin juuri parantaa ensimmäisissä harjoituksissa ajettua aikaa. Koko porukassa sijoituin toisissa harjoituksissa kymmenenneksi ja kärkeen jäi matkaa +1.2 sekuntia.

Aika-ajoissa lähdin hakemaan paikkaa kahdesta ensimmäisestä rivistä. Mekaanikot olivat laittaneet yön aikana pyörän kuntoon ja tuntuma oli heti konerikkoa edeltäneellä tasolla. Aika-ajon alussa radalla oli jatkuvasti ruuhkaa enkä saanut ajettua puhtaita kierroksia. Konerikon seurauksena minulle jäi aika-ajoon kaksi tuoretta rengassettiä eli pääsin myös aloittamaan aika-ajot tuoreilla renkailla. Ruuhkasta johtuen ensimmäinen rengassarja valui kuitenkin tavallaan hukkaan. Lopussa pääsin toisella rengassetillä ajamaan yhden kierroksen hyvässä imussa ja siitä syntyikin lopulta lähtöruutuni määrännyt aika. Meidän luokassa on verrattain paljon kuskeja ja rakoa puhtaalle kierrokselle on toisinaan todella vaikea löytää.Myös aika-ajossa oli pientä teknistä murhetta ja toisella rengassetillä en päässyt ajamaan kuin muutaman nopean kierroksen. Illan kilpailuun lähdettiin viidennestä ruudusta.

Kilpailussa starttini oli hyvä. Pääsin heti kärkiporukan perään ja nousin aluksi yhdellä pykälällä neljänneksi, menetin kerran nelospaikan ja nousin lopulta tiukassa jarrussa viidenneltä paikalta kolmanneksi Rinaldin ja Toprakin kantaan. Valitettavasti se takaa-ajo päättyi toisen kierroksen kuudennessa mutkassa. Ajoin hieman liian sisältä mutkaan ja hipaisin kanttaria, jonka seurauksena keula luisti alta ja päädyin kuperkeikkojen kautta heitikolle. Pyörä otti kaadossa sen verran osumaa, ettei mahdollisuuksia jatkamiselle ollut olemassa. Vaikea viikonloppu päättyi siis erittäin pahaan pettymykseen.

Jos kilpailun lopputuloksista haluaa hakea jotain positiivista niin pisteissä pahimmat kilpailijani sortuivat myös virheisiin ja tältä osin pistetilanne ei hirvittävästi muuttunut. Toprak menee kärjessä menojaan, mutta toiseen paikkaan on matkaa vain seitsemän pistettä. 

Täsä jatketaan matkaa Doningtoniin, jossa käyn tutustumassa rataan tulevaa villinkortin MM-kilpailua silmällä pitäen. Tästä tiedotetaan ensi viikolla tarkemmin.

Palataan asiaan,

Niki #18