Portimaon kilpailusta kotiintuomisina seitsemäs paikka

Julkaistu: 07.06.2015

imola-3.jpeg

Kokonaispisteissä sarjaa jatketaan viidenneltä paikalta

Moikka kaikille. Nyt on kauden neljäs osakilpailu takana ja seitsemäs paikka taskussa palaillaan Portimaosta kohti Suomea. Kokonaispisteissä sarjaa jatketaan viidenneltä paikalta. Aloitetaan yhteenveto perjantain treeneistä.

Viikonloppu aloiteltiin perinteiseen tyyliin perjantaina. Aamupäivän treeneissä sain heti hyvän tuntuman päälle ja ajo tuntui sujuvalta. Hyvästä fiiliksestä huolimatta kelloon kertyi kuitenkin jonkin verran eroa kärkeen ja parantamisen varaa tältä osin jäi. Erosta huolimatta kierrokset olivat läpi session tasaisia ja pyörästä pystyi selkeästi havaitsemaan juttuja, joita toiseen harjoitukseen lähdettäisiin muuttamaan. Ensimmäisistä treeneistä lopputuloksena oli siis 10:s sija ja tukku tasaisia kierroksia.

Toisen harjoituksen alussa en heti saanut parasta mahdollista tuntumaa pyörään ja ajoon. Sessiota ei tosin ehditty hirveän pitkään viedä läpi, kun se jo keskeytettiin kuljettajan kaatumisen seurauksena. Siivoustauon jälkeen kävin kiertämässä muutamia kierroksia ja palasin varikolle tekemään pieniä muutoksia pyörään. Teimme vielä toisen samanlaisen säätöstopin ja loppua kohden tuntuma pyörään sekä ajoon rupesi tuntumaan todellä hyvältä. Omalta osalta toisen harjoituksen ajat eivät tosin kertoneet koko totuutta, sillä monet hyvistä kierroksista tyssäsivät ruuhkaan, jota oli läpi harjoituksen todella paljon.

Harjoituksissa mentiin taas tosi tasaväkistä vauhtia. Iltapäivän treenin kolmannen ja seitsemännen väliin jäi alle 0.2 sekuntia. Aika-ajoihin lähdettiin kuitenkin luottavaisena ja hyvillä fiiliksillä harjoitusten jälkeen.

Aika-ajoissa ajo tuntui alusta asti hyvältä ja sain hyvän vauhdin päälle ensimmäisistä kierroksista alkaen. Ruuhka tuottaa toisinaan meidän luokassamme aika-ajoissa ongelmia ja puhtaan kierroksen saaminen ei ole aina helppoa. Onnistuin kuitenkin löytämään aika-ajon toisella puolikkaalla muutamia hyviä rakoja ja sain ajettua neljänteen paikkaan oikeuttaneen ajan. Aika-ajoon oli syytä olla kaiken kaikkiaan tyytyväinen ja vauhti kehittyi tuon puolituntisen aikana edelleen. Harjoituksiin verrattuna ajasta lähti lähes sekunti. Tasaista oli taas ja lähtöruudukon 12 ensimmäistä kuljettajaa mahtuivat sekunnin sisään toisistaan. Luvassa oli siis todella tasainen ja tiukka kilpailu.

Kilpailusta muodostuikin todella tiukka ja sitä taitettiin parhaimmillaan liki kymmenen kuljettajan muodostamassa kärkiryhmässä. Sain kilpailuun kelpo lähdön, mutta ajauduin ensimmäisessä mutkassa ulkolinjalle ja tipuin sen seurauksena muutaman sijoituksen. Kisan alussa kärkiporukka pääsi hieman karkaamaan, mutta puoleenväliin mennessä heidät ajettiin kiinni ja kärkiletka muodostui melkein kymmenen kuljettajan kokoiseksi. Pääsin siinä kohtaa itsekin kohentelemaan hieman asemia, mutta lopulta neljän kärki lähti menemään menojaan ja taitoin itse matkaa kuudentena muutaman sekunnin päässä kärjestä. 

En ole täysin tyytyväinen omaan ajoon kilpailun aikana. En vain saanut kisassa parasta tuntumaa päälle ja jäin tietyissä paikoissa liikaa kärjelle enkä pystynyt vastaamaan kärkinelikon vauhtiin. Kilpailu on tiukkaa ja pienet jutut ratkaisevat, erityisesti avauksissa pitäisi olla terävämpi. Kahden viikon päästä jatketaan Misanossa. Täytyy nollata tämä viikonloppu ja jatkaa entistä sisuuntuneempana kohti loppukautta. 

Palataan asiaan,