Paluu podiumille Misanon osakilpailussa

Julkaistu: 20.06.2015

niki_misano.jpeg

Kokonaispisteissä kausi jatkuu neljänneltä paikalta

Ciao ja hyvää juhannusta kaikille! Meikäläisen osalta keskikesän juhlallisuudet kuluivat kilpailujen merkeissä helteisellä Marco Simoncellin nimeä kantavalla Misanon moottoriradalla. Takana onkin kokonaisuutena erittäin onnistunut viikonloppu ja kotiintuomisina mukavasti EM-pisteitä sekä kakkospokaali kauden viidennestä osakilpailusta. Aloitetaan viikonlopun yhteenvetäminen perjantain harjoituksista.

Ekan treenin tähtäimenä oli saada hyvä fiilis ajamiseen ja paljon kierroksia alle, jotta tuntuma rataan olisi mahdollisimman hyvä heti viikonlopun alusta alkaen. Saimmekin aamupäivän treenin aikana hyvää tietoa pyörästä ja se näkyi tokassa treenissä hyvin löytyneinä säätöinä. Aika parani iltapäivällä yli sekunnin ja ajaminen tuntui todella hyvältä. Pieniä virheitä sattui tietyissä paikoissa ja sieltä se ero kärkeen kertyi. Heikot paikat olivat kuitenkin meillä tarkkaan tiedossa ja ne korjaamalla lähdettiin tähtäämään kärkitaisteluun aika-ajossa ja kisassa. Kaiken kaikkiaan harjoitusten jälkeen eroa kärkeen jäi +0.6 sekuntia.


Kuva: Philippe Damiens

Aika-ajossa pyörä tuntui toisen harjoituksen aikana löytyneiden säätöjen pohjalta todella hyvältä ja ajokin kulki hyvään malliin. Sai heti aika-ajon alkuun käytetyllä renkaalla suhteellisen hyvän kierroksen alle ja sen pohjalta oli hyvä lähteä hakemaan lopullisia sijoituksia aika-ajon toiselle puolikkaalle tuoreella renkaalla.

Uudella renkaalla ajat kohenivatkin edelleen ja sain aika-ajon jälkimmäiselle puolikkaalle kaksi todella hyvää kierrosta. Lähtöruudun määrännyt aika syntyi session viimeisellä kierroksella, joka kulki todella puhtaasti ja ilman ruuhkia. Ajo tuntuikin koko aika-ajon ajan varmalta ja hyvältä sekä käytetyillä että uusilla renkailla. Todella tasaisen aika-ajon päätteksi lähtöpaikaksi määräytyi kuudes ruutu ja eroa kärkeen jäi +0.2 sekuntia. Luokan tasaisuudesta kertoo taas jotakin se, että 19 kuljettajaa ajoi aika-ajossa 1.1 sekuntin sisään toisistaan. Luvassa oli siis tiukka ja tasainen kilpailu.


Kuva: Philippe Damiens

Kisassa sain hyvän lähdön, mutta jäin avausmutkayhdistelmän puolenvaihdoissa pieneen sumppuun ja kärkipakkaan syntyi hetkeksi pientä rakoa. Kilpailun ensimmäiset kierrokset kulkivatkin kärjen perässä roikkumalla ja pahimpia kolareita väistellessä. Siinä olikin aikalailla hommaa tehtäväksi eikä osumilta vältytty. Pyöräkin sai hieman siipeensä katteiden kolistellessa yhteen asemia haettaessa.

Kävimme koko kilpailun ajan tiukkaa vääntöä kärkiporukassa, jonka loppua kohden muodostivat meikäläisen ohella kilpailun voittanut espanjalainen Caricasulo, Euroopan mestaruuden kuitannut Turkin Ratzgatlioglu ja hänen tiimikaverinsa italialainen Rinaldi. Tein omat ratkaisuni kärkiporukassa kahdella viimeisellä kierroksella ja se riitti tällä kertaa kakkospaikkaan.

Siitä huolimatta, että voitto jäi vielä saamatta täytyy viikonloppuun olla kokonaisuuten tyytyväinen. Kovan väännön päätteeksi podiumille nouseminen tuntuu aina todella hyvältä. 


Kuva: Philippe Damiens

Kiitos tiimille ja mekaanikoille hyvästä työstä. Lisäksi suurkiitos kaikille sponsoreille ja tukijoille, jotka mahdollistavat näiden tulosten saavuttamisen ja tavoittelun.


Kuva: Philippe Damiens

Kausi jatkuu 19. syyskuuta Espanjan Jerezissä. Tauko on pitkä, mutta se aika treenataan kovaa ja pidetään ukko iskussa jäljellä olevia kahta osakilpailua varten. Kokonaispisteissä sarja jatkuu neljänneltä paikalta ja hopeisesta mitalista taistellaan edelleen.

Palaillaan kesän aikana asiaan. Hyvää kesää kaikille, törmäillään!

- Niki #18