Jerezin kisasta kotiintuomisina viides paikka

Julkaistu: 21.09.2015

12002901_1177321522282632_8474649967624675013_n.jpeg

Kokonaispisteiden kolmanteen paikkaan matkaa kahdeksan pistettä

Moikka kaikille. Menneenä viikonloppuna palattiin kisaamisen osalta tositoimiin kesätauon jälkeisessä Jerezin osakilpailussa. Kesätauko kului monenlaisten aktiviteettien parissa. Taukoon mahtui muun muassa Minisupermoto-kisat Imatralla, Road Racingin SM-sarjan kisat Alastarolla ja mopoendurancea Helsingissä. Prätkäaktiviteettien ohella pidettiin huolta fysiikasta maantiepyöräilemällä. Ennen viikonlopun kisaa ajoimme muutaman päivän testit Jerezissä. Seuraavaksi hieman tarkemmin Jerezin viikonlopun etenemisestä. 

Perjantain treeneihin lähdettiin testien pohjilta hyvillä mielin ja kärkeen tähdäten. Jo testeissä oli todella kuumat kelit ja viikonloppu jatkoi säiden osalta samaa kaavaa. Ensimmäisistä treeneistä loppusijoitukseksi kirjattiin viides paikka ja eroa kärkeen kertyi 0.7 sekuntia. Toisessa treenissä ilman lämpötila oli jo noussut niin korkealle, että se esti aikojen parantamisen ensimmäiseen treeniin verrattuna. Pääosin ajat eivät parantuneet kärjen osalta. Toisissa treeneissä nousin kuitenkin harjoituksen kakkospaikalle vastaavalla ajalla kuin ensimmäisissä treeneissä. Yhdistetyissä tuloksissa loppusijoitus oli ensimmäisen treenien perusteella viides. Ilman korkea lämpötila heikensi erityisesti takapään pitoa ja tähän täytyi varautua myös lauantaipäivää silmällä pitäen.

Yleisesti ottaen perjantaipäivänä olimme hieman eksyksissä pyörän säätöjen kanssa eikä tähän tahdottu löytää ratkaisua aika-ajonkaan aikana. Heikko tuntuma pyörään haittasi ajamista ja sen lisäksi radalla oli aika-ajossa runsaastii ruuhkaa. Lauantai-illan kilpailuun lähdettiin yhdeksännestä ruudusta eikä siihen voinut olla täysin tyytyväinen. Eroa kärkeen ja huippuajan takoneeseen Italian Rinaldiin kertyi 1.1 sekuntia. Aika-ajon jälkeen oli selvää, että meidän täytyi tehdä edelleen muutoksia pyörän säätöihin ja toivoa, että ne toimivat kisassa toivotulla tavalla. 

Illan kipailuun lähdettiin hakemaan hyvää starttia ja kohentelemaan asemia heti alusta alkaen. Sainkin hyvän lähdön ja heti ensikierroksista alkaen oli selvää, että aika-ajon jälkeen pyörään tehdyt muutokset olivat onnistuneita. Nousin nopeasti alkukierroksien aikana kolmannelle paikalle, jolla taitoin matkaa suuren osan kilpailusta. Kannassani ajaneet Italian Tucci ja Stirpe kävivät erityisesti Tuccin johdolla useaan otteeseen hakemassa ohitusta ja lopulta siinä onnistuivatkin. Tuccin ohituksen seurauksean myös Stirpe pääsi kuittaamaan ohitseni ja viimeisille kierroksille lähdettiin kyseisten herrojen kannassa viidennellä paikalla. Valitettavasti iskunpaikkaa ei löytynyt ja maaliviiva leikattiin meikäläisen osalta viidennellä paikalla.

Palkintopallipaikka jäi pienestä kiinni. Harjoitusten ja aika-ajon haasteiden jälkeen kisasuoritukseen on oltava yleisellä tasolla tyytyväinen. Seuraavaan osakilpailuun Ranskan Magny-Coursissa lähdetään positiivisin mielin kohentelemaan vauhtia ja sijoituksia. 

Kokonaispisteissä ero toiseen paikkaan venähti hieman, mutta kolmanteen paikkaan ero kapeni kahdeksaan pisteeseen. Kaikki on vielä mahdollista ja loppuun asti taistellaan mahdollisimman kirkkaista mitaleista kauden päätteksi.

Ensi viikolla palataan takaisin arkeen ja aloitetaan valmistautuminen kauden päätöskilpailuun. Kiitos kaikille vauhdissa mukana oleville, toivottavasti olette tykänneet seurata kauden menoa! Palataan pian asiaan.

- Niki #18