Tuulelle kauden päätteeksi EM-sarjan viides sija

Julkaistu: 05.10.2015

12002225_1177321455615972_4933150044018837046_n.jpeg

Niki Tuuli lähti tavoittelemaan EM-sarjan päätösosakilpailusta Ranskan Magny-Coursissa paikkaa kolmen parhaan joukosta sarjan kokonaispisteissä. Mallikkaasti sujuneet harjoitukset ja aika-ajot lupailivat hyvää ajatellen lauantai-illan kilpailua. Lauantai-iltapäiväksi Magny-Coursin ylle kerääntyneet sadepilvet saapuivat kuitenkin sotkemaan EM-sarjan finaalia.

Tuuli aloitti kauden päättävän kisaviikonlopun sijoittuen perjantain yhdistetyissä lopputuloksissa neljännelle sijalle 0.3 sekunnin erolla kärkeen. Aika-ajoissa eroa kärkeen kertyi niinikään 0.3 sekuntia ja lähtöpaikaksi määräytyi lähtöruudukon viides paikka.

- Kuivalla ajetut perjantain harjoitukset ja lauantain aika-ajo sujuivat osaltani nousujohteisesti ja tiukasti kärjen vauhdissa. Aika-ajoissa mentiin jälleen todella hyvää kyytiä ja koko viiden kärki ajoi alle edellisen rataennätyksen. Aika-ajojen perusteella oli lupa odottaa tasaista ja tiukkaa kamppailua podiumpaikoista, toteaa Tuuli.

Aika-ajoista ja harjoituksista poiketen kilpailuun startattiin sadekelin olosuhteissa. Tuuli sai kilpailuun hyvän startin ja nosti itsensä ripeästi kilpailun toiselle paikalle. Kilpailun toisella kierroksella liukas rata pääsi yllättämään suomalaispilotin ja kilpailu päättyi harmittavaan keskeytykseen.

- Kilpailussa hyvä nousu päättyi kaatumiseen ja samassa huuhtoutuivat mahdollisuudet tarjolla olleeseen EM-prossiin. Pettymys on suuri, mutta tästä on jatkettava määrätietoisesti eteenpäin entistä viisaampana, summasi yhteen viidenneksi kokonaispisteissä päätynyt Tuuli.

EM-sarjan osakilpailut ovat tulleet tämän kauden osalta päätepisteeseen ja tästä eteenpäin Tuuli keskittyy tulevan kauden valmisteluihin. Suomalaislupausta kohtaan on osoitettu kiinnostusta myös Supersportien MM-sarjan suunnalta ja neuvottelut MM-paikasta etenevät tulevien viikkojen aikana.