Kauden 2015 yhteenvetoa

Julkaistu: 22.12.2015

17098923771_566b873552_o.jpeg

Noniin se on taas kausi pulkassa ja olisi aika käydä vähän kauden kulkua lävitse. Aloitetaan kertaaminen talvitesteistä asti ja edetään kohti ajankohtaisempia kuulumisia. Eli seuraavanlaista on kausi 2015 pitänyt yhteenvedettynä sisällään.

Jo talvitesteistä alkaen ajo tuntui hyvävältä ja selkeää kehitystä oli välittömästi havaittavissa. Talvitestien hyvä vauhti siirtyi aikalailla myös kisakaudelle ja koko kesän oltiin mukana podium-taistoissa. Taso oli kuitenkin tällä kaudella niin kova, että aina vauhti ei vain riittänyt palkintokorokkeelle asti. Ei sitä osannut itsekään aavistella, että yhden talven aikana voi niin moni kuljettaja kehittyä niin paljon.

Muutama harmillinen kaatuminen kahdessa kisassa kakkospaikalta vei pistesijan kolmen sakissa. Isossa kuvassa olen kuitenkin tyytyväinen kauteen ja varsinkin siihen kehitykseen mitä kauden aikana omaan ajoon tarttui jatkuvasti. Myös MM Sarjassa yksi villinkortin kilpailu oli hyvinkin pitkälti nappiin mennyt viikonloppu vaikka viikonloppuun mahtui myös yksi iso kaatuminen. Lähtöruutu 16 ja kova kiri 20 kierroksen aikana todella kovassa porukassa tuotti lopulta yhdeksännen sijan maalissa!!

Kärkikamppaluissa mukana olemisen ja hyvän villinkortinkilpailun lisäksi henklökohtainen kehittyminen näkyi myös jopa sekuntien parannuksina omiin kierrosaikoihin tietyillä radoilla. Isoin vaikutus tähän oli ajoasennon muuttamisella, jolla saatiin mutkan sisäänmenoa ja ulostuloa muokattua siihen suntaan, että pyörä on aikasemmin pystyssä kiihdyttämään lähdettäessä. Myös tasaisuutta on tullut paljon ajoon ja kaatumiset on vähentynyt siinä samalla. 

Tietenkin kehitettävää jäi paljon eikä varmasti ikinä voi olla täydellinen… Eli ensi vuonna, joka osaalueella on edelleen kehitettävä ajamista, ei tässä muuten eteenpäin urallaan pääse.

Positiivisin asia kaudesta oli varmasti Misanon kisaviikonloppu jota pidin edelliskausien perusteella todella vaikeana ratana. Tällä kaudella olin kuitenkin heti ekoista treeneistä alkaen aivan kärjen tuntumassa ja aika-ajoissakin ero kärkeen kertyi vain 0.2 sekuntia. Kisassa todella tiukan taistelun jälkeen tervehdittiin maalilinjaa toiselta paikalta marginaalisella erolla kärkeen. Kierrosaikani parani viikonlopun aikana kolme sekuntia edellisvuoden parhaaseen aikaan verrattuna.

Tulevaisuuden tavotteet on tietenkin siellä motogp sarjan puolella Moto2 luokassa, mutta supersportien mm-sarja on se ensimmäinen tavoite, jos katsoo tulevaisuutta hieman lyhyemmällä perspektiivillä.

Iso kiitos kaikille mukana olleille sponsoreille sillä ilman teitä ei tämä olisi mahdollista. Hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta kaikille, moikataan kun tavataan!

Kuva: Philippe Damiens