Tuuli villillä kortilla MM-sarjaan – Kallio Racing myös SM-sarjaan

Julkaistu: 09.05.2016

10409517_933323910022513_4506847386201931804_n.jpeg

WSBK-organisaation tekemän päätöksen myötä luokkamuutoksien suhteen Kallio Racingin vaihtoehto jatkaa EM Superstock 600-sarjassa jäi pois laskuista. Tällä hetkellä tosin vaikuttaa vahvasti siltä, että suomalaistiimi tullaan näkemään Supersportin MM-sarjassa kauden loppupuolella villin kortin osakilpailuiden myötä.

Kuljettajana nähdään tuttuun tapaan armeijaa parhaillaan suorittava Niki Tuuli, jonka on tarkoitus ajaa myös täysi kausi SM-sarjassa Superstock 600-luokassa.

- Supersportin MM-sarjan läpiviemiseen meillä ei yksinkertaisesti ollut riittävää budjettia, enkä nähnyt järkeväksi lähteä sarjaan muuten kuin täysin kilpailukykyisenä tiiminä. Niki taustajoukkoineen ei myöskään löytänyt sopivaa ajopaikkaa täysipainoiseen MM-sarjaan, joten nyt olemme järjestäjän kanssa neuvotelleet kolmeen starttiin villin kortin paikat. Startit ajetaan Saksan Lausitzissa, Ranskan Magny Coursissa sekä Espanjan Jerezissä kauden lopulla. Tämä oli varsin hyvä kompromissi tässä kohtaa ja lähdemme ehdottomasti hakemaan hyviä tuloksia näistä osakilpailuista, jotta saamme hyvät näytöt ajatellen tulevaa vuotta 2017, tiimipäällikkö Vesa Kallio kertoo.

Pääpaino on ilman muuta MM-starteissa. SM-sarjaan Tuuli ottaa osaa lähinnä ajotuntuman ylläpitämisen ja pyörän testaamisen kannalta. Armeijan alkuvuonna aloittanut Tuuli on tällä hetkellä sotilaspoliisin AUK-linjalla, ja kertoo myös olevansa tyytyväinen ratkaisuun.

- Hienoa päästä jatkamaan tutun tiimin kanssa, jonka kanssa on aina ollut ilo työskennellä. Tällä kaudella haluan eliminoida kaikki ne asiat, jotka ovat vaikuttaneet kielteisesti menestymiseen. Pääpaino on ilman muuta loppukauden villin kortin kilpailuissa, ja uskon että minulla on hyvät mahdollisuudet hyviin sijoituksiin, sillä vauhti on ollut hyvällä tasolla. Päätavoite on päästä ajamaan täysi kausi MM-sarjaa vuonna 2017, Tuuli lisää.

Kallio Racing starttaa SM-kauden Jurvan Botniaringillä 27.-29. toukokuuta. Niki Tuulen lisäksi SM-sarjan kuljettajina tullaan näkemään myös Jasmin Sarjos.

Tuuli tullaan näkemän myös 200 mailin Endurance-kilpailussa yhdessä Jasmin Sarjoksen kanssa 14. toukokuuta Virtasalmella Helrc:n järestämässä kilpailussa.

----

Teksti ja kuva: Kallio Racing