Nikin blogi: SM-sarja voitokkaasti päätökseen

Julkaistu: 05.09.2016

DX1-7014.jpeg

Moikka kaikille, 

Nyt on kausi saatu suomenmestaruussarjan osalta pakettiin, mutta ajohommat eivät suinkaan pääty tähän vaan jo parin viikon päästä kisataan Saksassa Supersportien MM-sarjan merkeissä. Vedetään kuitenkin ensin yhteen SM-päätöskisaviikonlopun tunnelmia.

Viikonloppu meni juuri niin kuin suunniteltiinkin. Perjantaina ryhdyimme testaamaan MM:ssä käytettävää supersportmoottoria ja sen vauhti vaikutti oikein positiiviselta. Viikonlopun päätavoitteena oli testata ja säätää MM:ssä ajettavaa pakettia sekä ajaa ehjänä maaliin molemmissa starteissa, kuitenkaan unohtamatta voittojen tavoittelemista.

Jälkeenpäin voi hyvillä mielin todeta, että tavoitteet tulivat täytetyiksi. Lauantaiaamuna päästiin tositoimiin aika-ajojen merkeissä ja paalu saavutettiin mukavalla erolla perässä tuleviin. Lauantain sprinttikisaan startattiin paalulta ja ykköspaikalla tultiin myös ruutulipulle 18 sekunnin erolla seuraavaan. Voitosta huolimatta omaan ajoon ja pyörään jäi parannettavaa. Olimme kuitenkin hyvin perillä siitä mitä molempien osalta pitäisi tehdä.

Noita juttuja ei valitettavasti päästy sunnuntaina kuivalla kokeilemaan, kun kisapäivä pyöräytettiin käyntiin tältä kaudelta tutussa sadekelissä. Ajo lähti kulkemaan sateella warm-upista lähtien todella kivasti ja eroa takana tuleviin kertyi jopa kuusi sekuntia. Kisa noudatteli lauantailta tuttua kaavaa. Paalulta kärkeen ja ykkösenä maaliin. Sateella ero perässä tuleviin repesi jopa minuuttiin. SM-sarjan osalta täksi kaudeksi asetetut tavoitteet voidaan nyt kuitata suoritetuiksi. Tästä eteenpäin keskitytään loppukauden MM-lähtöihin, jotka ajetaan Saksassa, Espanjassa ja Ranskassa.

Iso kiitos tässä vaiheessa SM-sarjan osalta tiiimille, yhteistyökumppaneille ja muille mukana olleille!
 
Sitten ei muuta kun lähdetään Eurooppaan ajamaan isoa kovaa!

- Niki #18