Kolme starttia, kolme kakkospaikkaa, Niki upeasti kakkospallille myös Jerezissä

Julkaistu: 16.10.2016

2016-10-15-PHOTO-00000902.jpeg

Niki jatkoi Magny-Coursista ja Lausitzringiltä tuttua kaavaa ja kipusi kakkospallille myös Jerezin osakilpailussa, merkkauttaen edelliskisojen tapaan itselleen kilpailun nopeimman kierroksen. Niki sai kilpailuun hyvän lähdön neljännestä ruudusta ja taittoi alkukierroksilla matkaa Kenan Sofuoglun ja Randy Krummenacherin kannassa kolmannella paikalla.

- Tavoitteena oli päästä Sofuoglun ja Krummenacherin kantaan heti alusta alkaen ja ajaa podiumpaikasta. Suunnitelma toimi toivotulla tavalla, ja Krummenacherin kaaduttua, lähdin seuraamaan Sofuoglua. Sofuoglun seuraaminen tuntui helpolta ja hyvältä, mutta eroa ei kuitenkaan syntynyt ja Kenan pääsi ohitusteni jälkeen kuittaamaan takaisin keulaan, kertasi Niki.

Ranskan kilpailun tapaan Niki piti kilpailun kärkipaikkaa useiden kierrosten ajan viisinkertaisen maailmanmestarin tiukassa hiillostuksessa. 

- Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä olin vain puolen sekunnin päässä Kenanista, mutta viimeinen iskuyritys tyrehtyi vaihdemissiin. Vaihde hyppäsi välivapaalle jarrutuksessa ja ero Kenaniin pääsi kasvamaan pariin sekuntiin. Renkaatkin olivat loppua kohden jo siinä määrin kuluneet, että sladit alkoivat olla turhankin isoja. Kakkospaikkaan on syytä olla todella tyytyväinen tälläkin kertaa, totesi Niki.

Niki on noussut kolmella kakkospaikallaan MM-kokonaispisteissä aina kymmenennelle sijalle ja jokaisesta kilpailusta imatralaispilotin nimiin on merkattu myös kilpailun nopein kierrosaika.

- Ovathan nämä olleet todella mahtavat kolme kisaa tänä vuonna MM-tasolla. En voi kylliksi kiittää tiimiä siitä kaikesta huolellisesta ja korkeatasoisesta työstä, joka tämän menestyksen on mahdollistanut. Valtava kiitos tuloksista kuuluu luonnollisesti myös sponsoreille, jotka viime kädessä tämän homman mahdollistavat. Tiimi tekee mahtavaa työtä, tausta-asiat ovat kunnossa ja ajo kulkee, mikäs sen parempaa, päätti Niki.

Kuva: Philippe Damiens