Nikin blogi: Kausi käynnistetty Australian Phillip Islandilla viidennellä sijalla

Julkaistu: 26.02.2017

IMG_0215_Tuuli.jpeg

Moikka kaikille,

Kausi on nyt avattu Phillip Islandilla ja lopputulokseen voi hankalan viikonlopun jälkeen olla tyytyväinen. Heti alusta alkaen tuntuman löytyminen ajamiseen tuotti hankaluuksia eikä pyörään tahtonut löytyä sellaisia säätöjä, että ajo olisi lähtenyt rullaamaan. En hirveästi valehtele, kun sanon, että kyseessä oli yksi elämäni hankalimmista viikonlopuista. 

Hankaluuksista ja ajotuntuman tahmeudesta huolimatta kisan lopputulokseen voi kuitenkin olla tyytyväinen. Kaiken osuessa kohdalleen vauhtia selkeästi löytyi, tästä toimii hyvänä osoituksena lauantain kolmostreeni, jossa pidin henkilökohtaisesti selkeästi viikonlopun parasta vauhtia. Kisassa järkevä ajo kärkiporukan tuntumassa toi viidennen sijan ja se tietää kohtalaista pistepottia. Kausihan on todellakin vasta alussa ja tässä vaiheessa on tärkeää, että pistetili karttuu minulle uusilta kaukomaiden radoilta. Kisavauhdin arvoa nostaa se, että kärsin kisassa pienistä teknisistä ongelmista. 

Kaikki on arvokasta kokemusta ja tästä lähdetään positiivisin mielin kohti Thaimaata parantamaan omaa ajoa ja sitä kautta ajamaan kärkisijoista. 

Kiitos ja kumarrus tiimille, joka teki koko viikonlopun todella kovasti töitä ja uskoi yhteiseen tekemiseen siitä huolimatta, että välillä vauhdin kanssa oli vaikeaa!

Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille Suomeen, palataan asiaan puolentoista viikon kuluttua Thaimaan kisan merkeissä!
 

- Niki #66

*****

Perjantai

FP1: Sija 13. 1'34.686, +1.599

FP2: Sija 17. 1'34.570, +1.252

"Ensimmäinen treenipäivä oli hankala eikä mieluisia säätöjä tahtonut löytyä ja ajamisesta puuttuu sitä kautta rentoutta. Tämän päivän pohjalta on kuitenkin laadittu selkeä suunnitelma huomiselle ja luottavaisilla mielillä suunnataan aika-ajopäivään."

- Niki avauspäivän jälkeen

 

Lauantai

FP3: Sija 3. 1'34.045, +0.681

SP1: Sija 6. 1'34.556, +0.669


”Lauantaipäivä Phillip Islandilla takana ja päivän avanneessa kolmannessa treenissä sijoituin kolmanneksi ajalla 1.34, joka oli selkeästi viikonlopun parasta vauhtia. Alla olivat käytetyt renkaat ja tuossa harjoituksessa tuntuma pyörään ja ajamiseen alkoivat löytyä. Superpole ykköseen lähdimme hakemaan vielä säädöistä lisävauhtia välitysten kautta, mutta tuo ei toiminut toivotusti ja Superpolessa omat ajat painuivat 1.34.5 puolelle. Lopputuloksena 16 lähtöpaikka sunnuntain kilpailuun"

- Niki aika-ajopäivän jälkeen

 

Sunnuntai

Kisa: Sija 5. 1'34.723, Ero maalissa voittajaan +1.727