Tukijahaastattelu: Imatran Kone ja Aimo Mauravaara

Julkaistu: 14.03.2017

tukijahaastattelu-imatran-kone-re2.jpeg

Ami, olet varmasti vuosien varrelta monelle suomalaiselle ratamoottoripyöräilyn harrastajalle tuttu mies rr-varikoilta, mutta kuinka kauan olette olleet Imatran Koneena tukemassa Nikin urheilijauraa?

- Olen seurannut Nikin uraa jo useamman vuoden ajan, mutta varsinainen tukeminen alkoi, kun Niki siirtyi vuonna 2013 ajamaan Kallio Racingin väreissä. Päätös nousujohteisesti urallaan etenevän nuoren miehen tukemisesta oli meille yrityksenä luontainen.

----

Mistä teillä syntyi kipinä lähteä tukemaan Nikiä kohti maailman kärkeä?

- Olemme olleet mukana rr-kuvioissa jo noin 17 vuoden ajan ja laji on meille lähellä sydäntä. Yrityksenä vaalimme arvoissamme määrätietoista eteenpäin pyrkimistä ja kovaa tahtoa huolelliseen tekemiseen. Pidämme tärkeänä, että tämä näkyy myös urheilijoissa, joita olemme mukana tukemassa. Nikistä näitä ominaisuuksia löytyy ja olen päässyt sen todistamaan myös esimiehenä, kun Niki toimi meillä koneistajana työharjoittelijana ja myöhemmin myös palkoillisen roolissa. Näistäkin tehtävistä mies suoriutui mallikkaasti. 

----

Mikä on tähän mennessä paras muisto Nikin uralta?

- Kyllä parhaat muistot tähän mennessä liittyvät ehdottomasti viime kauden kolmeen villin kortin MM-kisaan, joissa Niki ajoi todella loistavasti!

----

Supersportien MM-sarja palaa kaukomaiden kierrokseltaan Eurooppaan Thaimaan kilpailun jälkeen, kuka on Imatran Koneen kovin Niki fani ja onko suunnitelmissa lähteä tulevalla kaudella katsomaan kisoja paikanpäälle?

- Kyllä se taidan minä kovimman Niki-fanin titteliä meillä kantaa, mutta moottorivirtuoosi ja itsekin entinen rr-kuljettaja Martti Simo Solja ei juuri jää taakse. Suunnitelmissa on lähteä katsomaan jokin kisa myös paikanpäälle ja kannustamaan Nikiä aitiopaikalta.

----

Tarkkasilmäisimmät ovat voineet laittaa merkille, että sinut on nähty Hondan puikoissa Suomen kesäisillä ratapäivillä. Miten Honda-mies suhtautuu Yamaha-kuskeihin?

- Pyörämerkki ei ole kiveen hakattu asia vaan ratkaisevaa on pyörän kilpailukyky ja kuskin näppiin sopivuus. Toki pyörävalinnassa vaikuttavat myös muut järkiasiat, kuten raha. Lisäksi on nämä merkkiuskollisuusasiat. Itse olen tosiaan oman merkkini tällä erää löytänyt ja tallissa majailee kaksi Hondaa.

----

Vielä lopuksi pyytäisimme Ami pientä veikkausta tulevan kauden Supersportien maailmanmestarista?

- Ei kai tästä tarvitse sen enempää vääntää. Sehän on tietenkin Niki Tuuli.

**** 

Imatran Kone Oy on vuonna 1987 perustettu konepajayritys, jonka erikoisalaa on vaativien metallikappaleiden valmistaminen asiakkaiden tarpeisiin alihankintana. Imatran koneen valmistamia komponentteja käytetään mm. sähkömoottoreissa ja suurnopeuskompressoreissa. Yrityksen toiminnan laadun kulmakiviä ovat vaatimusten mukainen ja mittatarkka valmistus, asiakaslähtöisyys, joustavuus, sekä toiminnan jatkuva kehittäminen.

****

Artikkeli on osa Nikin yhteistökumppaneista kertovaa juttusarjaa.