Nikin blogi: Podiumille Thaimaan tapahtumarikkaan kisan päätteeksi

Julkaistu: 15.03.2017

niki-sunnuntai.jpeg

Moikka kaikille,

Kauden toinen kisa on nyt takanapäin ja samalla myös kauden ensimmäinen podiumsijoitus on kuitattu nimiin. Avausviikonlopun hankaluuksien jälkeen podiumille kiipeäminen Thaimaassa tuntui kuin voitolta. Lopputuloksen arvoa nostaa myös se kuinka paljon tapahtumia ensimmäiseen kierrokseen mahtui. Leveäksi menneen avausmutkan jälkeen olin lentää 200 km/h vauhtia taitettavassa kolmosmutkassa maata kiertävälle radalle pienen yliyrittämisen päätteeksi. Onneksi tuostakin kuitenkin selvittiin ”säikähdyksellä” ja sain ajon kasaan siitä eteenpäin.

Thaimaan rata oli minulle kokonaan uusi tuttavuus ja Phillip Islandin tapaan viikonloppu alkoi radan opettelulla ja säätöjen hakemisella meille ennestään vieraalla radalla. Tuntuma pyörään ja ajamiseen kehittyi koko viikonlopun ajan ja tuntuu siltä, että varmuus sekä tuntuma ajamiseen alkavat löytyä. Thaimaan olosuhteet olivat todella ”trooppiset” ja neljänkymmenen asteen lämpötilaan on suomipojalla totuttelemista. Kisa oli varmasti fyysisesti yksi urani haastavimmista, mutta myös hyvä osoitus siitä, että fysiikka on hyvällä tasolla.

Tästä eteenpäin kausi jatkuu Euroopassa ja seuraavaksi kisataan Espanjan Aragonissa. Välissä ajetaan myös testiä Espanjassa. Aragoniin lähdetään MM-sarjan kakkospaikalta ja siinä mielessä kaukomaiden kiertueeseen voi olla erittäin tyytyväinen!

Suurkiitos jälleen kovasti viikonlopun aikana hommia tehneelle tiimille ja luonnollisesti myös kaikille seuraajille kotikatsomoissa.

Tästä on hyvä jatkaa, hyvää kevättä kaikille ja palataan asiaan Aragonin kisan merkeissä!

- Niki #66

*****

Perjantai

FP1: Sija 16. 1'39.882, +1.315

FP2: Sija 13. 1'39.292, +1.033

"Ihan ok päivä! Rata on opittu ja säätöjä löydetty parempaan suuntaan. Vaikka sijoitus on 13 ja eroa kärkeen sekunti niin olen tyytyväinen ja tiedetään mistä se vauhti tulee kunhan saadaan kuski ja pyörä vireeseen. Huomenna kovempaa ja ajetaan hyvä ruutu kisaa varten!"

 

- Niki avauspäivän jälkeen 

 

******

 

Lauantai

FP3: Sija 11. 1'39.428, +0.751

SP1: Sija 3. 1'38.468, +0.144 

"Pyörä tuntuu hyvältä ja ajaminen myös. Harmillista, että lähtöruutu on 13, mutta huomennahan ne pisteet vasta jaetaan. Itsellä on sellainen fiilis, että vauhtia jäi myös varastoon ja superpoleen osui paikkoja milloin ruuhka verotti hieman parasta menoa. Huomenna täysillä kisaan!"

 

- Niki aika-ajopäivän jälkeen

 

*****

 

Sunnuntai

Kisa: Sija 3. 1'38.841, Ero maalissa voittajaan +3.164

”Tälläkään kertaa lähtö ei onnistunut nappiin ja ensimmäisessä mutkassa pientä kolarointia jonka jälkeen mentiin leveäksi. Tuon seurauksena puskin ehkä hieman liikaa ja kolmosmutkassa Yamaha rupesi potkimaan meikäläistä selästä kahdensadan vauhdissa…

Onneksi tuosta kuitenkin selvittiin säikähdyksellä ja sain koottua ajamisen takaisin uomiinsa. Tilanteiden rauhoittua aloitin rakentelemaan järkevää nousua ja sainkin kärkeä mukavasti kiinni, mutta alun tilanteet olivat kasvattaneet eroa sen verran, että kiinni saaminen osoittautui mahdottomuudeksi. Viimeisillä kierroksilla menoa haittasi juoman puute ja kisa olikin fyysisesti näissä olosuhteissa todella haastava.

Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin lopputulokseen erittäin tyytyväinen, kolmossija tuntuu kuin voitolta hankalan avausviikonlopun jälkeen. Kokonaispisteiden kakkospaikalta on hyvä jatkaa kisoja Euroopassa. Kiitos vielä tiimille ja kaikille mukana oleville!”