Kallio Racing tiedote: Kallio Racing jälleen palkintokorokkeella

Julkaistu: 09.04.2017

A1DX3124.jpeg

World Supersport –luokan kauden kolmas MM-osakilpailu Espanjan Aragonissa meni Kallio Racingiltä sekä hyvin että huonosti. Kaikesta huolimatta palkintopallisijoitus lämmittää aina mieltä.

Kallio Racing lehdistötiedote 2.4.2017

World Supersport –luokan kilpailu lähti Kallio Racingin Yamaha-kuljettajilta erinomaisesti käyntiin, sillä sekä Niki Tuuli että Sheridan Morais taistelivat huippusijoituksista. Valitettavasti Tuulin kilpailu loppui lyhyeen, sillä tiukka jarrutustilanne johti kaatumiseen ja kilpailun keskeyttämiseen.

”Kisaan löydettiin hyvät säädöt ja ajaminen tuntui todella hyvältä. Pääsin nousemaan hyvin, mutta sitten ysimutkassa jouduin väistämään toista kuljettajaa ja jarrutin liikaa. Siitä mentiin sitten nurin. Harmittaa todella paljon koko tiimin puolesta, sillä he ovat tehneet valtavan määrän upeata työtä. Virheistä kuitenkin opitaan ja Assenissa ollaan entistä kovemmassa iskussa”, Tuuli sanoi.

Moraisilla sitä vastoin jatkui koko viikonlopun kestänyt hyvä vire ja eteläafrikkalainen kiidätti Yamaha R6:n sellaiseen vauhtiin, että taisteli kilpailun voitosta aivan viimeisille metreille saakka. Sijoitukset vaihtelivat koko kilpailun ajan, mutta loppuratkaisussa Morais joutui tyytymään toiseen sijaan.

”Se oli mahtava kisa ja olen todella tyytyväinen, että sain antaa tiimille toisen palkintopallisijan Nikin [Tuuli] hienon Thaimaan kisan lisäksi. Kilpailu kulki hyvin, johdin joukkoa ja yritin päästä karkuun, mutta se on tässä luokassa todella vaikeaa. Odotan innolla seuraavaa kisaa, jossa taistelemme taas voitosta ”, Morais sanoi.

Kokonaisuudessa viikonloppu meni hyvin, mutta kilpailussa sattui paljon. Pienemmässä World Supersport 300 –luokassa molemmat kuljettajat menivät nurin, eikä tuloksia saatu, mutta Yamahat olivat iskussa ja tiimi sai koko viikonlopun ajan kaiken toimimaan hienosti.

”Viikonloppu meni hyvin alusta alkaen ja olihan se voitto todella lähellä. Moraisin tulos kertoo upeasti siitä, että voimme ajaa molempien kuljettajien kanssa voitosta. Se on hyvä juttu se. Vaikka voitto jäi harmittavan lähelle, oli tulos kuitenkin hyvä ja tästä mennään samalla tahdilla eteenpäin. Koko tiimin työmoraali on korkea ja sillä saavutamme tuloksia. Pienemmässä luokassa oli epäonnea, mutta kyllä se siitä kääntyy”, tallipäällikkö Vesa Kallio sanoi.

Pienemmän luokan kuljettajat ottivat epäonnen vastaan suoraselkäisesti ja ovat valmiina taistelemaan heti seuraavassa kilpailussa.

”Tämä täytyy ottaa oppikilpailuna ja kääntää katseet seuraavaan koitokseen. Siellä olemme paremmassa iskussa ja valmiina taistelemaan hyvistä sijoituksista. Ensimmäinen kilpailu on aina hiukan haastava”, Renzo Ferreira sanoi.

Kimi Patova oli samoilla linjoilla.

”Viikonloppu lähti hyvin käyntiin ja saimme onnistumisia. Kisassakin sain hyvän startin ja pääsin ajamaan tiukassa ryhmässä, mutta sitten joku tuli päin ja kisa oli siinä. Se on harmillista, mutta Assenissa sitten näytetään muille”, Patova totesi.

Seuraava kilpailu ajetaan Hollannin Assenissa 30. Huhtikuuta.

 

Tulokset World Supersport –luokka Espanja, Aragon

1. Lucas Mahias, Ranska, Yamaha

2. Sheridan Morais, Etelä-Afrikka, Yamaha

3. PJ Jacobsen, USA, MV Agusta

4. Jules Cluzel, Ranska, Honda

5. Michael Canducci, Italia, Kawasaki

Keskeytys… Niki Tuuli, Yamaha

 

World Supersport MM-sarja pistetilanne 3/13

1. Lucas Mahias, Ranska, 45

2. Roberto Rolfo, Italia, 40

3. Sheridan Morais, Etelä-Afrikka, 34

4. Kyle Ryde, Englanti, 32

5. Niki Tuuli, Suomi, 27