Tukijahaastettelu: Kuljetus Nupponen ja Juhani Nupponen

Julkaistu: 15.05.2017

tukijahaastettelu-kuljetus-nupponen.jpeg

Olette olleet tunnetusti mukana Nikin uralla aivan ensimmäisistä kaasun käännöistä lähtien, mutta mistä yhteistyö Nikin kanssa alkoi?

Yhteistyö sai alkunsa Tattarisuon mikroautoradalta. Niki oli ala-asteikäisenä nuorena miehenä ajamassa minimotokisoissa ja Nikin lajin pariin johdattanut Matti Järvinen kysyi, että olisinko kiinnostunut ottamaan sponsorointivastuuta nuoren innokkaan pojan urheilijauran taustalla. Oma taustani huomioonottaen ja Nikin koko ikänsä tunteneena ”heltyminen” tapahtui aika nopeasti. Ympyrä tavallaan sulkeutui, kun viime vuoden villinkortin kisojen jälkeen onnittelin Mattia hyvästä pohjatyöstä Nikin taustalla. Matti onnitteli ja kiitteli takaisin samalla korostaen, ettei tämä olisi onnistunut ilman taloudellisia edellytyksiä. Se oli toki hieno ja liikuttava hetki. Totta kai on mukavaa saada tunnustusta Nikin taustalla tehdystä työstä.

Miten juuri Niki valikoitui Kuljetus Nupposen tukemaksi urheilijaksi?

Niki oli minulle tuttu poika ja pääsin alusta asti seuraamaan läheltä hänen edesottamuksiaan. Tekemisestä paistoi voimakkaasti läpi vahva kilpailuvietti ja verenperintönä saatu lahjakkuus suorittamiseen. Ilman sen suurempia ennustajanlahjoja tältä pohjalta oli helppo ennakoida menestyksekästä tulevaisuutta ja sikäli meidän oli helppo lähteä tukemaan hyvät menestysnäkymät omaavaa nuorta kuljettajaa, niin taloudellisesti kuin henkisestikin. 

Mikä on ollut mieliinpainuvin muisto Nikin urheilijauralta?

Omalta osaltani mieliinpainuvin muisto liittyy aikaan, jolloin Niki ajoi vielä Yamaha Cupin osakilpailuja Saksassa. Cupin väliaikana Niki saapui koti-Suomeen mittaamaan kotimaan miesten vauhtia. Tuon viikonlopun kaatosaldo näytti ennen sunnuntain kisaa kolmea kippiä ja niiden seurauksena muun muassa muutamaa murtunutta sormea. Pyörä oli tuhottu täydellisesti viimeisessä kahvilan mutkan pannussa. Mutta niinpä vaan pyörä parsittiin sunnuntaiksi kasaan ja Niki kiipesi vaurioista huolimatta pyörän selkään ja viivalle. Kilpailusta kotiinviemisiksi jäi kilpailun voitto ja Erkka Korpiahon päänahka, joka on kautta aikojen ollut Suomen radoilla todella tiukassa. Uskon tämän motivoineen myös Nikiä tulevissa koitoksissa.

Kuka on organisaationne kovin Niki-fani?

Kuljetus Nupposen kovin Niki-fani on ilman pienintäkään epäilystä allekirjoittanut. Toki meillä muutkin Nikin edesottamuksia seuraavat. Täytyy tunnustaa, että nyt kun sukupolvenvaihdos on yrityksessämme suoritettu niin sponsorineuvotteluihinkin on tullut sananmukaisesti neuvottelu-ulottuvuus. 

Aiotko vierailla paikan päällä kisoissa tulevalla kaudella?

Tottakai, tarkoituksenani on käydä paikan päällä seuraamassa muutama kisaviikonloppu ja samalla antaa henkilökohtaista tukea tarvittaessa.

Olette tehneet pitkään yhteistyötä Nikin tallin Kallio Racingin kanssa ja Kuljetus Nupponen on näkyvästi esillä myös road racingin SM-sarjan yhteistyökumppanina. Mistä suuri palo ratamoottoripyöräilyn tukemiseen kumpuaa?

Tätä ei tarvitse sen enempää kierrellä eikä kaarrella. Syy, miksi olen kaulaani myöten mukana ratamoottoripyöräilyssä on helppo kiteyttää kahteen sanaan: Rakkaudesta lajiin!

Onko ok ajaa Yamahalla vaikka omasta tallista löytyy MV-Agusta?

Tallista tosiaan muutamia pyöriä löytyy ja ne ovat tietyllä tapaa verrattavissa Nikin kisakalustoon. En ole merkkiuskollinen. MV-Agusta päätyi talliin oikeastaan erään toisen ”ihastumisen” lieveilmiönä, kun olimme seuraamassa Nikin kisoja Imolassa vuonna 2015. Olin toki muutenkin hankkimassa katuajoon soveltuvaa luotettavaa pyörää. Eipä mennyt tuokaan reissu hukkaan. Turismo on osoittautunut ajo-ominaisuuksiltaan erittäin mainioksi ja käteen käyväksi pyöräksi. Meno mutkateillä on nautinnollista, jopa takapenkkiläisen kanssa. Merkkinä Yamaha on luotettava kisalaite ja tarjoaa siis edellytykset voittoihin!

Kuka voittaa ensi kaudella Supersportien maailmanmestaruuden?

Voisin lyödä pienen vedon, että meneillään olevan Supersportin ja ensi kauden voittaja on NIKI. 

 

****

Kuljetus Nupponen Oy on sipoolainen kuljetusalan yritys, joka tekee tilausajoja asiakkaan toiveiden mukaan sinne mihin apua tarvitaan. 

Yrityksen vahvuutena on osaava vaihtolava- ja nosturityöskentely pienissä ja ahtaissa tiloissa. 

Hyvä ja sopiva kalusto on yksi osa toimivaa palvelua, tietysti ammattitaitoisen henkilökunnan ohella. 

Palveluita pääsääntöisesti rakennuksille, omakotityömaille ja saneeraustyömaille, sekä tilaus- ja erikoiskuljetuksia haastaviin kohteisiin asiakkaan tarpeiden mukaan.

****

Artikkeli on osa Nikin yhteistökumppaneista kertovaa juttusarjaa.