Hyvä auto on urheilijan arjen kulmakivi

Julkaistu: 17.05.2017

20170314_110615.jpeg

Urheilijan arki on hektistä ja tapahtumatäyteistä myös kisaviikonloppujen ulkopuolella. Päivät täyttyvät treenaamisesta, tapaamisista ja toisaalta myös lentokentälle siirtyminen ennen kisaviikonloppuja kotimaan sisällä on oma rupeamansa. Nikin kaudeksi 2017 solmima yhteistyösopimus Delta Bavarian kanssa tarjoaa tältä osin imatralaispilotille erinomaiset puitteet urheiluarjen pyörittämiseen. 

- Auto on ehdoton edellytys meikäläisellä arjen pyörittämiseen. Liikkumista tulee paljon sekä kotipaikkakunnalla että muutenkin Suomen sisällä. Urheilijana tulee osallistuttua erityyppisiin tilaisuuksiin kisojen välissä ja monesti asiaa on myös kauemmaksi. Tiimimme Suomen päämaja sijaitsee Valkeakoskella ja sinnekin on tärkeää päästä liikkumaan sujuvasti ja turvallisesti omalta kotipaikkakunnalta Imatralta. Lisäksi kisareissuille lähdetään pääasiassa Helsinki-Vantaalta, joten maantieajoa tulee taajamaliikenteen lisäksi runsaasti.

Delta Bavarian kanssa solmitun yhteistyön myötä Nikistä on tullut maantiellä bemarikuljettaja. BMW on tunnetusti laatumerkki, mutta annetaan vielä miehen kertoa omin sanoin miltä BMW:llä ajaminen on tuntunut ja mikä autossa on urheilijalle tärkeää.

- Totta kai turvallisuus ja luotettavuus on ihan ykkösjuttuja ja se nykyisessä kalustossa toteutuu loistavasti. Lisäksi on tärkeää, että auto on sujuva ajaa sekä maantiellä että taajamassa. Täytyy sanoa, että bemari on osoittautunut todella näppäräksi ajoneuvoksi molempiin tarkoituksiin. Totta kai sitä arvostaa myös sitä, että tavaratilat ovat kunnossa. Silloin kun on tarve siirrellä ajovarusteita tai muuta isompaa tavaraa niin on tärkeää, että tavarat saa sujuvasti kyytiin.

Nuoria miehiä pidetään tyypillisesti liikenteen riskialttiimpina kuljettajina. Miten ratakuskin luonne taltutetaan liikenteessä?

- Kyllä meikäläisellä autossa riittää, että puhelimesta heitetään hyvät musiikit soimaan ja ihan rauhassa siirrytään paikasta toiseen, menohalut jäävät radalle ja niin sen kuuluu ollakin. Liikenteessä mennään niiden sääntöjen mukaan mitä laissa on määrätty. Suosittelen kaikille hakeutumaan ensisijaisesti moottoriradalle silloin kun tuntuu, että kaasujalassa on painetta. Suomessa on kuitenkin jonkin verran moottoriratoja missä pääsee halutessaan ajamaan. 

Nikille kumppanuuden kautta auton käyttöön tarjoaa Delta Bavaria. Yhteistyön myötä Niki alla kulkee BMW:n 2-sarjan Coupe.