Nikin blogi: Lausitzringiltä kotiintuomisina 5. sija

Julkaistu: 22.08.2017

DLZR4393.jpeg

Moikka kaikille,

Kauden toinen puolikas pyöräytettiin kesätauon jälkeen käyntiin Saksan Lausitzringillä viime viikonloppuna. Monella tapaa kyseessä oli saumakohta kuluvalle kaudelle. Saimme kisaan käyttöön uuden pyörän ja olimme päässeet testaamaan sitä kesätauon aikana. Testit antoivat rohkaisevia viitteitä kadoksissa olleen vauhdin löytymisestä ja sikäli viikonloppuun lähdettiin luottavaisin mielin. Ohessa yhteenvetoa viikonlopun etenemisestä. 

Ekassa treenissä kierrokset jäivät vähiin pienten teknisten ongelmien takia. Toiseen treeniin mekaanikot laittoivat pelit kuntoon ja pääsimme ajamaan koko session. Toisessa treenissä vauhti oli kohdillaan siitä huolimatta, että olosuhteet olivat vielä kosteat sateen jäljiltä. Onnistuin nostamaan itseni yhdistetyissä tuloksissa 7. sijalle ja se tiesi suoraa paikkaa Superpole 2:ssa lauantaina!

Tällä kaudella ei olla turhan usein Superpole 2:ssa viihdytty ja olikin todella hienoa päästä ajamaan suoraan kärkisijoituksista. Lauantain kolmannet treenit lupailivat hyvää ja meikäläisen nimiin merkattiin harjoituksen kolmanneksi kovin kierrosaika. Meno jatkui hyvänä myös Superpolessa ja saimme ajettua taululle kolmanneksi kovimman kierrosajan. 3. paikka oli erinomainen tulos alkukauden vaikeuksien jälkeen, iso kiitos tiimille kovasta työstä vauhdin uudelleen löytämiseksi. 

Valitettavasti lähtöruutu vaihtui kuitenkin sunnuntain aikana 9. ruutuun lähtöruuturangaistuksen myötä. Olin ajanut warm-upissa yksittäisen hitaan kierroksen ja siitä tuomiona oli 6. ruudun lähtöruuturangaistus. Tuomioon ei luonnollisesti voinut olla kovin tyytyväinen, mutta säännöt ovat sääntöjä ja niiden mukaan on mentävä. 

Kisassa  lähtöruuturangaistus aiheutti oman haasteensa kärkikamppailuun nousemisessa. Tipuin lähdössä sijalle 11, mutta sain nostettua itseni heti alkukierroksilla kuudenneksi. Siinä vaiheessa viiden kärki oli kuitenkin ehtinyt jo repiä pienen eron muuhun porukkaan ja ero säilyi maaliin asti. Kisan loppukierroksilla tapahtuneen kolarin seurauksena kisa keskeytettiin ja loppusijoitus oli siis 5.

Isot onnittelut tiimikaveri Sheridanille ja tiimille avausvoitosta Supersportien MM-sarjassa, hienoa työtä!

Kiitos tiimille ja kaikille vauhdissa mukana oleville, tästä on hyvä jatkaa positiivisin mielin Portimaoon.

 

**

Kuva: Philippe Damiens