Niki Tuuli brittitalli CIA Landlord Insurance Hondan riveihin kaudella 2018

Julkaistu: 23.11.2017

niki-neutral.jpeg

Imatralaispilotti Niki Tuuli siirtyy ensi kaudeksi brittitalli CIA Landlord Insurance Hondan kuljettajaksi. Tänä vuonna Supersportien MM-sarjassa ensimmäisen täyden maailmanmestaruussarjan ajanut Tuuli odottaa Hondan sarviin pääsemistä innolla.

”Ensi kauteen lähdetään intoa puhkuen. Takana on uran ensimmäinen täysi MM-sarja ja rutkasti lisää kokemusta sekä oppia MM-tasolta. Tänä vuonna alkukausi oli minulle hankala, mutta loppua kohden meno parani koko ajan. Kauden loppupuoliskolle mahtui myös uran ensimmäinen paalupaikka ja MM-voitto Ranskan Magny-Coursista”, kertaa Tuuli kauden 2017 oppeja. 

Tuuli on kilpaillut pitkään suomalaisen Kallio Racingin Yamaha-kalustolla niin 600-luokan juniorien Euroopan mestaruussarjassa, kotoisessa SM-sarjassa kuin myös Supersportien MM-sarjassa. Kausi 2018 tuokin mukanaan totuttelun uuteen kalustoon ja uuteen tiimiin.

”Olen ollut käytännössä koko kansainvälisen urani Kallio Racingin kuljettaja ja olen heille kiitollinen yhteisistä vuosista. Katsoimme kuitenkin, että nyt aika oli kypsä seuraavaan siirtoon urallani. CIA Landlord Insurance Honda omaa pitkät perinteet supersportien MM-sarjassa ja tallin riveissä on nähty useita huippukuljettajia. Luonnollisesti uusi ympäristö ja uusi kalusto tulevat vaatimaan totuttelua, mutta loppujen lopuksi kyse on kuitenkin ratamoottoripyöräilystä ja siitä kyllä kokemusta löytyy. Tiimin kanssa tutustuminen aloitetaan välittömästi ja uuteen pyörään päästään sitten tutustumaan pikku hiljaa. Uskon, että meillä on mahdollisuus olla voittava paketti. Kiitokset vielä Simon Buckmasterille, koko Landlord Insurance Hondan tiimille ja omille sponsoreilleni tästä mahdollisuudesta”, vetää yhteen Tuuli.

Tuulen hyvät otteet niin villin kortin kisoissa aiemmilla kausilla kuin myös kuluvan kauden huippuhetket paalupaikkoineen ja osakilpailuvoittoineen ovat herättäneet kiinnostusta sarjan tallipääliköiden keskuudessa. Keskusteluja Nikin uuden pomon Simon Buckmasterin kanssa on käyty myös aiemmin, mutta nyt kaudeksi 2018 kaikki palaset loksahtelivat kohdalleen.

”Olen ollut keskusteluissa Nikin kanssa jo aikaisemminkin. Niki on osoittanut potentiaalinsa ja olenkin erittäin tyytyväinen, että saimme kiinnitettyä hänet CIA Landlord Insurance Hondalle ensi kaudeksi. Uskon, että Niki on valmis ottamaan viimeisen askeleen ollaakseen tasaisesti podiumilla läpi kauden ja taistellakseen mestaruudesta ensi kaudella”, toteaa CIA Landlord Insurance Hondan tallipäällikkö Simon Buckmaster.

Supersportien MM-sarja käynnistyy helmikuun 23-25. päivinä ajettavan Australian osakilpailun merkeissä. Viralliset talvitestit ajetaan samalla viikolla avuskisan näyttämönä toimivalla Phillip Islandin radalla.

****

Taustaa lyhyesti: 

Niki Tuuli, 22-vuotias ratamoottoripyöräilijä Imatralta. Kaudella 2017 ensimmäinen täysipainoinen kausi supersportien MM-sarjassa Kallio Racingin kuljettajana. MM-sarjan loppupisteissä 7. Kauteen mahtui kaksi podiumia: 3. sija Thaimaan osakilpailusta ja 1. sija Ranskan osakilpailusta sekä Ranskan osakilpailussa ajettu paalupaikka.  Siirtyy kaudeksi 2018 brittiläiseen CIA Landlord Insurance Honda -talliin.

CIA Landlord Insurance Honda, Simon Buckmasterin johtama Supersportien MM-sarjassa kilpaileva talli, jonka kotipaikka on Englannissa. Tallissa ovat kilpailleet vuosien varrella useat kovan luokan RR-kuljettajat, kuten Jules Cluzel, Kyle Smith ja Sam Lowes. Talli kilpailee Honda CBR600 mallisilla supersport-pyörillä. Kuluneella kaudella ranskalainen Jules Cluzel sijoittui CIA Landlord Insurance Honda -tiimin kuljettajana maailmanmestaruussarjassa kolmanneksi.

****

Lisätietoja:

Niki Tuuli / 045 882 3511 / niki.tuuli@hotmail.com