7. sija Imolasta nousujohteisen kisan päätteeksi

Julkaistu: 13.05.2018

imola-3.jpeg

Moikka,

Kauden viides kisaviikonloppu on saatu päätökseen Imolassa. Alla yhteenvetoa viikonlopun etenemisestä.

Perjantain treenipäivä oli meille hankala niin oman virheen kuin myös teknisten ongelmien vuoksi. Ensimmäisessä treenissä kävin tekemässä tarkempaa tuttavuutta italialaisen maaperän kanssa ja menetimme jonkin verran arvokasta harjoitusaikaa. Kaadosta selvittiin onneksi ilman suurempia vaurioita kuskiin tai pyörään. Toisessa treenissä jouduimme painimaan teknisten ongelmien kanssa ja kierrosajan parantamisesta huolimatta suoraa paikkaa Superpole 1:stä emme onnistuneet saavuttamaan. Treenipäivästä lopputuloksena 13. sija.

Launtaipäivän kolmostreenissä ajettiin laitteita sisään ja lämmiteltiin Superpole 2:een. Superpole ei mennyt ihan toivotun mukaisesti, mukaan mahtui ruuhkaa ja pari omaa virhettä, jotka rokottivat kierrosaikaa. Lopputuloksena 15. lähtöpaikka sunnuntain kisaan eikä siihen voitu tietenkään olla täysin tyytyväisiä. Sunnuntaille lähdettiin hakemaan hyvää starttia ja nousua kärkiporukan kantaan jo alkukierroksilla.

Tällä kertaa lähtö onnistui kisassa niin kuin asiaan kuuluu. Nousin heti ensimmäisen kierroksen aikana kympin sakkiin. Kisassa erottautui nopeasti kaksi kärkiporukkaa. Ajoin hetken kakkosporukassa toisena, kunnes nousin kisan alkupuolella kakkosporukan kärkeen. Siinä vaiheessa kärkiporukkaan eroa oli syntynyt yli viisi sekuntia. Vauhti ei kuitenkaan riittänyt kärjen kiinni ajamiseen ja lopussa ajettiin kilpaa Krummenacherin ja Westin kanssa sijasta 5. Lopulta viimeisestä mutkasta saavuttiin pienen katteiden kolistelun päätteeksi maaliviivan yli sijalla 7.

Kaiken kaikkiaan viikonloppuun voidaan olla ihan ok-tyytyväisiä, ajaminen tuntui hyvältä ja saatiin suhteellisen hyvin irti vauhtia koko paketista. 7. sija tuo mukavasti MM-pisteitä kokonaispisteitä ajatellen.

Imolan viikonloppu oli viimeinen kisauransa päättävälle Kenan Sofuoglulle. Ei muuta kun iso käsi Kenanille, oli suuri ilo ja kunnia saada ajaa kilpaa hänen kaltaisensa legendan kanssa!

Kiitos tiimille, sponsoreille, kaikille mukana oleville ja paikan päälle saapuneille kannustusjoukoille. Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Doningtonissa. Palaillaan silloin asiaan!

- Niki #66