Moto2 debyyttikisasta lopputuloksena 22. sija ja paljon arvokasta kokemusta

Julkaistu: 20.05.2018

Moikka,

Se olisi nyt uran ensimmäinen Moto2-kisaviikonloppu takana ja taas on yksi prätkähommiin liittyvistä unelmista toteutunut. Alla yhteenvetoa Moto2-debyytin etenemisestä.

Imolan kisan jälkeen ei ehditty pyörähtää kotona Imatralla juuri muuta kuin pakkaamassa muutamat puhtaat kalsarit matkaan ja sitten otettiinkin suunnaksi Le Mans ja Moto2-varikko. Olimme keskiviikkona perillä ja siitä aloitettiin tiimiin tutustuminen. Hyvää ja asiantuntevaa porukkaa, jonka kanssa saatiin hyvin käyntiin viikonlopun valmistelut, jotta päästään mahdollisimman nopeasti ajorytmiin kiinni, kun ensimmäiset harjoitussessiot alkavat. Kaiken kaikkiaan viikonlopulta lähdettiin hakemaan puhtaasti oppia ja yhteistyön rakentamista tiimin kanssa, sen kummempia tulostavoitteita ei lähdetty asettamaan.

Perjantaina päästiin itse asiaan ensimmäisen vapaan treenin merkeissä. Pyörään totuttatuminen lähti hyvin käyntiin ja olin itse tyytyväinen siihen miten meno kehittyi perjantain aikana. Yhteistyö tiimin kanssa lähti toimimaan hyvin ja taustalla on selkeästi erittäin ammattitaitoinen porukka. Kierrosajat laskivat perjantaina sessio sessiolta ja lauantain aika-ajopäivältä lähdettiin hakemaan samaa kehityssuuntaa. 

Lauantaina ajettiin kolmostreeni, jossa saatiin lohkaistua lisää kymmenyksiä erosta kärkeen. Kolmostreenin jälkeen eroa kärkeen oli +1,6 -sekuntia. Aika-ajo ei mennyt kuitenkaan täysin odotusten mukaisesti, yritystä oli hieman liikaa ja lopulta mentiin siinä määrin henkilökohtaiselle limitille, että keula luisti alta ja käytiin tutustumassa Le Mansiin turva-alueen hietikkoon. Ei voida sanoa, että päivä olisi ollut huono, mutta sellainen fiilis jäi, että parempaakin olisi pystytty. Lähtöpaikaksi määräytyi 30. ruutu ja +2,6 -sekuntia kärkeen. Kisaan lähdettiin positiivisin mielin ja ennen kaikkea ottamaan kaikki tarjolla oleva oppi irti uudesta luokasta.

Kisapäivän aamuna oli pientä jännistystä ilmassa, aika-ajo ei mennyt niin hyvin kuin toivoin ja ajaminen olisi saanut olla hieman rennomman tuntuista. Sain kisassa kuitenkin hyvän startin vaikka lähtöä oli tullut treenattua vain muutaman kerran. Alkukierrokset sujuivat hyvin ja siitä eteenpäin pyrin ensisijaisesti rakentamaan ehjää suoritusta. Kisan lopussa tein pienen virheen ja Kent pääsi siinä samalla kuittaamaan ohitse, maaliin tultiin sijalla 22.

Kaiken kaikkiaan viikonloppuun voidaan olla tyytyväisiä. Tästä on hyvät pohjat lähteä parantamaan, kun pyörä ja renkaat tulevat tutummaksi. Pyörää toimi hyvin koko viikonlopun ja kyyti kiristyy kun omaa ajamista saa eteenpäin. 

Olen todella iloinen tästä mahtavasta tilaisuudesta, vieläkin tuntuu uskomattomalta vaikka tähän on jo hetken saanut totutella.

Kiitos vanha tiimi, uusi tiimi, tukijat, taustajoukot ja kaikki vauhdissa mukana olevat, jotka ovat tämän mahdollistaneet!

Sitten ei muuta kun odottelemaan parin viikon päästä ajettavaa Mugellon kisaa!

Palaillaan silloin asiaan!

Niki #66