Mugellossa hyvän kisan päätteeksi maaliviivan yli 17. sijalla

Julkaistu: 03.06.2018

Moikka,

Moto2-kausi jatkui kuluvana viikonloppuna Italian Mugellossa, joka oli LeMansin tapaan meikäläiselle uusi tuttavuus. Telkkarin ja ratavideoiden perusteella oletettavaa oli että kyseessä on hieno ja nopea rata, eikä mennyt tuo epäilys pieleen. Alla yhteenvetoa viikonlopusta.

Perjantain harjoituksista lähdettiin hakemaan edellisen viikonlopun tapaan ennen kaikkea oppia uudesta radasta, pyörästä, renkaista ja tiimin kanssa työskentelystä. Mugellon radalla on paljon korkeuseroja ja myös se osaltaan tekee siitä todella mahtavan sekä samalla vaikean ajettavan. Oikeiden ja sujuvien linjojen löytäminen otti oman aikansa, mutta toisessa treenissä linjat alkoivat löytymään niin että ajaminen lähti jouhenemaan. Hyvällä fiiliksellä lähdettiin aika-ajopäivään parantamaan aikaa ja sijoitusta.

Lauantai laitettiin käyntiin kolmostreenillä ja siinä saatiin pudotettua sekunti perjantain ajoista. Ajaminen tuntui hyvältä, mutta edelleen yhden nopean kierroksen ajaminen yksin tuottaa pientä probleemaa. Aamun treenissä kärkeen jäi eroa +1.3 -sekuntia mikä oli hyvä steppi eteenpäin.

Aika-ajoon voitiin olla ihan ok-tyytyväisiä. Hieman jäi hampaankoloon, ettei sopivaa vetoapua osunut aika-ajossa kohdalle ja vaikka lopussa ajettiin ryhmässä niin siinä ei enää aikoja paranneltu. Lopputuloksena +1.8 -sekuntia kärkeen ja 27. lähtöruutu kisaan.

Kisaan lähdettiin luottavaisin mielin hakemaan nousujohteista ja ehjää suoritusta. Siinä myös onnistuttiin. Pääsin kisan kuluessa mukaan kamppailuun pistesijoista ja ilman Vinàlesin kanssa käynyttä hänen ohituksensa jälkeistä leveäksi karkaamista oltaisiin oltu pistekamppailussa loppuun asti. Lopputuloksena kuitenkin 17. sija ja siihen voidaan olla tosi tyytyväisiä.

Kärkeen eroa kertyi kisan kuluessa 15 sek. LeMansia vähemmän ja senkin osalta ollaan menossa oikeaan suuntaan. Myös tiimi oli tyytyväinen lopputulokseen ja se lämmittää kovasti mieltä. Motivaatio oppia lisää ja parantaa ei voisi olla korkeampi, tässä eletään todella omaa unelmaa ja ollaan siellä mistä on aina haaveillut.

Taso Moto2:ssa on kyllä vähintäänkin oletetun kova, sekunnin sisään mahtuu 20 kuskia ja sinne väleihin puserretaan. Täytyy myös nostaa erikseen esiin Mugellon tunnelma, meininki oli rata-alueella viikonloppuna kohdillaan. Mahtavaa että myös suomalaisia oli saapunut paikalle, kiitos kaikille kannustuksesta!

Kiitos myös kaikille tukijoille, tiimille ja vauhdissa mukana oleville. Tästä on hyvä jatkaa kahden viikon päästä Barcelonassa, palataan silloin asiaan!

Niki #66