Moto2 EM-kausi käyntiin voitolla ja kakkossijalla epävakaisessa Estorilissa

Julkaistu: 07.04.2019

Moikka kaikille,

Moto2-luokan EM-sarjan avausviikonloppu ajettiin kuluvan viikonlopun aikana epävakaissa olosuhteissa Estorilin radalla Portugalissa. Oli hienoa päästä taas tositoimiin pitkän talvikauden jälkeen. Epävakaista olosuhteista ja uudesta radasta huolimatta saimme hyvän vauhdin päälle ja myös tulosta syntyi, tässä yhteenvetoa viikonlopun kulusta.

Estorilin ensimmäinen virallinen päivä ajettiin vasta lauantaina vaikka olimmekin radalla ilman ajanottoa jo torstaina ja perjantaina. Estorilille tyypilliseen tapaan välillä satoi ja välillä paistoi mikä ei varsinaisesti auttanut minulle verrattain uuden radan haltuunottoa. Aamulla ajettiin ensimmäinen aika-ajo märällä ja tuntuma oli heti alusta asti hyvällä tasolla. Radalla oli kuitenkin tosi paljon ruuhkaa ja kaksi nopeinta kierrosta menivät siihen, että juutuin ryhmän taakse keltaisten lippujen aikana ja siitä ei luonnollisestikaan kello tykännyt. Olin ensimmäisessa aika-ajossa koko porukan neljäs tuloslistalla, mutta tarkasteltaessa ideaalikierrosaikoja olin porukan nopein ihan hyvällä erolla, joten se antoi luottoa oman vauhdin riittävyyteen. 

Toiseen aika-ajoon lähdettiin kuivan kelin renkailla, mutta ekassa mutkassa taivaalta tuli aivan kaatamalla vettä ja siitä sitten varikolle vaihtamaan sadekelin renkaita vain päästäksemme takaisin radalle toteamaan, että rata on jo ehtinyt kuivua. Tuo rengasseikkailu kuvastaa hyvin viikonlopun olosuhteita. Lähtökohtaisesti en ole parhaimmillani puolihullulla kelillä, joten siihen nähden pitää olla tosi tyytyväinen, että saimme kuitenkin toisessa aika-ajossa merkkautettua tuloslistalla toiseen lähtöruutuun oikeuttaneen ajan. Sunnuntain kisapäivään lähdettiin luottavaisin mielin, joskin hieman jännityksellä kelitilannetta odotellen.

Sunnuntai valkeni Estorilissa sateisessa olosuhteessa ja kisaan lähdettäessä radalla oli reippaasti vettä. Sain kisaan ihan ok-lähdön ja kohtalaisen rauhallisella ja varmalla ajolla pysyttelin kärkiryhmän perässä alkukierrosten aikana. Tuntuma ajamiseen ja pyörään oli kuitenkin koko ajan tosi hyvällä tasolla ja melko varmalla otteella pystyin menemään alkukierrokset tietäen, että vauhtia on vielä varaa nostaa. Tein ratkaisun jo melko aikaisessa vaiheessa kisaa ja onnistuin tekemään ja lopulta pitämään kärjessä eroa perässä tulleisiin ja ruutulippua tervehdittiin ensimmäisen lähdön voittajana, hieno startti kauteen ja EM-sarjaan. Tuntui todella hyvältä nousta ykköspallille, edelliskerrasta oli ehtinyt hetki vierähtämään ja voittoa näistä kisoista kuitenkin aina lähtökohtaisesti haetaan. 

Toiseen kisastarttiin lähdettiin kuivan renkailla vaikka radalla olikin vielä kosteutta. Kisa lähti meikäläisen osalta erinomaisesti käyntiin ja sain ensimmäisellä kierroksella kerrytettyä parin sekuntin eron perässä tuleviin. Seuraavien kierrosten aikana sain kasvatettua eroa, kunnes Zaccone ja Garzó saivat ajettua minut kiinni ja menivät lopulta ohi. Sain pidettyä eron kärkikaksikkoon kohtalaisena, kunnes kymmenen kierrosta ennen maalia Garzólla oli jarrutuksessa tilanne päällä ja luulin, että häneltä tulivat öljyt radalle. Todellisuudessa se mitä luulin öljyksi olikin Garzón kanttarilta pölläyttämää vettä ja jarrussa minulta lähti perä sekä keula luistamaan sillä seurauksella, etten saanut pyörää käännettyä mutkaan ja päädyin hietikolle - onneksi sain kuitenkin pidettyä pelit pystyssä. Palasin radalle viidennelle paikalle ja aloitin nousun takaisin kohti podiumia. Saavutin ja pääsin ohittamaan kolmospaikkaa pitäneen Ponsin, kun matkaa maaliin oli neljä kierrosta ja kyyti siinä vaiheessa oli kohdallaan. Saavutimme toisena ajaneen Garzón, kun kisaa oli kaksi kierrosta jäljellä ja pääsin tekemään ohituksen sujuvasti. Maaliin tultiin lopulta virheestä huolimatta kakkospaikalla vaikka Pons olikin aivan maaliviivalle asti imussa kiinni. Ykköspaikkaankaan eroa ei lopulta jäänyt älyttömästi, mutta matka loppui valitettavasti kesken.

Kokonaisuutena viikonloppuun pitää olla tyytyväinen. Vauhti oli hyvällä tasolla ja epävakaista olosuhteista huolimatta onnistuimme pitämään suorituskyvyn tasaisena. Avauskisan jälkeen sarjaa jatketaan kokonaispisteiden kärkipaikalta ja sikäli asetelmat ovat kohdillaan.

Kiitos kaikille viikonloppua seuranneille, onnitteluja on tullut mukavasti ja kaikki on huomioitu, hienoa, että elätte mukana vauhdissa. Erityiskiitos kaikille pitkäaikaisille sponsoreille, jotka lähtivät EM-projektiin mukaan ja mahdollistivat siis tämänkin voiton ja kakkospaikan kotiin tuomisen. Kiitos Team Stylobikelle kilpailukykyisen kaluston tarjoamisesta ja hyvästä yhteistyöstä läpi viikonlopun. Tästä on hyvä jatkaa EM-pytyn jahtaamista. 

MotoE-sarjan puolella kauden alku lykkääntyy ja päivitetyn kalenterin pääsette näkemään täältä: https://www.crash.net/motogp/news/916089/1/motoe-reveals-revised-2019-calendar - kauden startin siirtyminen Sacheringille on valitettava homma, mutta pääasia, että päästään kuitenkin ajamaan. 

EM-sarjaa jatketaan huhtikuun viimeisenä viikonloppuna 28.päivä Valenciassa.

Palaamisiin silloin,

- Niki

Kisan 1 tulokset: http://www.fimcevrepsol.com/en/results/results?anyo=2019&type=2&circuito=154&categoria=130&what=2550

 

Kisan 2 tulokset: http://www.fimcevrepsol.com/en/results/results?anyo=2019&type=2&circuito=154&categoria=130&what=2556