Paluu podiumille Barcelonan kakkoslähdössä

Julkaistu: 09.06.2019

Moikka,

Tänä viikonloppuna palattiin tositoimiin CEV Repsol Moto2 -kauden jatkuessa Barcelonassa. Paikat oli saatu kuntoon Valenciassa tapahtuneen rysäyksen jäljiltä ja oli mahtavaa päästä takaisin radalle. Alla yhteenvetoa viikonlopun kulusta.

Pääsimme treenaamaan Barcelonassa jo torstaina ja ajaminen lähti kulkemaan alusta asti hyvin. Saimme vietyä tiimin kanssa pyörää läpi päivän hyvin eteenpäin ja kierroasajat saatiin pudotettua kilpailuykyiselle tasolle. Ajaminen tuntui tosi rennolta mikä on tärkeää varsinkin tuollaisen ison kolarin jälkeen, joka tapahtui Valenciassa. Myös perjantaina ajaminen meni oikeaan suuntaan ja saimme nakuteltua taisesti hyviä aikoja niin pehmeällä kuin kovalla renkaallakin. Perjantaina omasta ajamisesta esiin nostamisen arvoista oli nimenomaan tasaisuus ja oikeastaan ekaa kertaa Moto2:lla sain ajettua läpi päivän tasaisesti kovia aikoja.

Lauantain aika-ajoon lähdettiin luottavaisin mielin hyvin sujuneiden harjoitusten jälkeen. Olen myös lauantain tuloksiin tyytyväinen vaikkei paaluaikaa saatukaan tauluun lyötyä. Ykköstavoite aika-ajossa oli saada 1.44 alkuinen aika ja siihen päästiin. 1.44 on huomattavasti kovempaa kuin mitä ajoi Barcelonassa viime vuonna ja siihen peilaten kehitykseen pitää olla tosi tyytyväinen. Oma aika riitti kolmanteen lähtöruutuun alle kymmenyksen erolla kärkeen. 

Sunnuntain ekaan kisaan ei voi olla täysin tyytyväinen. Tunsin heti alusta asti, että renkaan kanssa kaikki ei ole ihan ok ja todennäköisesti sain kisaan jo kertaalleen lämmitetyn renkaan, joka on toisen kerran lämmitettäessä jo aivan korppu eikä sellaisella renkaalla yksinkertaisesti pääse sellaista kyytiä mikä näissä kisoissa kärkikahinoihin vaaditaan. Maalin tultiin neljännellä paikalla ja siitä saatiin onneksi kokonaispisteitä ajatellen ihan ok pistepotti, vaikka sijoitus ei itsessään tyydyttänyt.

Toisessa lähdössä meno oli jo paremmin kohdallaan ja tuntuma pitoon oli selkeästi eri tasolla. Otin kisaan ihan ok lähdön, mutta Garzón kanssa taisteleminen päästi Ponsin jo alkukierroksilla sen verran karkuun, että ei oikein tullut edes mahista yrittää roikkua perässä. Niimpä Pons ajoi kärjessä meiltä karkuun ja jäimme taistelemaan Garzón ja Montellan kanssa kakkospaikasta. Vähän kisan puolenvälin jälkeen Garzó ja Montella osuivat kuitenkin toisiinsa ja pääsin siitä ajamaan melko rauhassa maaliin kakkospaikalla. Se on tunnustettava, että Ponsin kyytiin ei tänään vauhti riittänyt ja kakkospaikka on se on mitä tänään oli kakkoslähdöstä irti saatavissa. 

Tästä on hyvä jatkaa kohti MotoE-testejä ensi viikonloppuna ja Moto2-kausi jatkuu seuraavaksi Aragónissa 12.-14. heinäkuuta. Siellä lähdetään sitten kuromaan Ponsin piste-etumatkaa kiinni, onneksi kautta on vielä useampi kisa jäljellä.

Kiitos jälleen tiimi, sponsorit ja muut vauhdissa mukana olevat!

P.S. muistakaahan kaikki suunnata ensi viikonloppuna Imatralle katsomaan, kun katuratakuskit ottavat Imatranajossa mittaa toisistaan Vuoksen varrella. Varmasti jälleen huikea tapahtuma luvassa!

- Niki #66