Tuulelle kaksi kakkossijaa Portimaosta

Julkaistu: 15.07.2020

Moto2 EM-sarja jatkui parin vapaapäivän jälkeen Portimaon radalla Portugalin Algarvessa.

Aluksi vuorossa oli totuttuun tapaan pari harjoituspäivää. Harjoituksissa Niki Tuulella oli pieniä vaikeuksia ajamisen kanssa ja aikakaan ei sanottavasti parantunut harjoitusten edetessä. Aika-ajoihin pyörän säädöt saatiin kuitenkin paremmalle mallille ja kierrosaika parani huomattavasti. Mutta aika ei riittänyt ykköseksi, vaan Tuuli joutui tyytymään kakkossijaan. Paalulle ajoi sarjaa johtava Yari Montella.  ”Voittaahan sitä haluaisi, mutta siitä sijoituksesta joutuu kyllä taistelemaan rajusti. Kaikki tehdään mitä voi” kertoi Tuuli.

Ensimmäinen kilpailu alkoi Tuulelta mainiosti. Loistava lähtö ja kisan kärkeen. Mutta ensimmäisellä kierroksella Montella otti kärkipaikan takaisin ja kasvatti tasaisesti johtoaan koko kisan ajan. Maalissa Montella oli ykkönen ja Tuuli yhtä selvä kakkonen ennen kolmanneksi ajanutta Alessandro Zacconea. Toinen kilpailu noudatti samaa kaavaa. Lähdöstä Montella kärkeen ja Tuuli toiseksi. Tuuli pystyi roikkumaan Montellan perässä ensimmäisen kolmanneksen mutta sitten Montellan vauhti oli Imatralaiskuskille liikaa. Maalissa eroa oli viisi sekuntia. Kolmanneksi tässäkin lähdössä ajoi Zaccone. ”Hyvät lähdöt, pystyi taistelemaan kisan alussa. Kisavauhti on hyvää kuutisen kierrosta, mutta sen jälkeen ei pysty enää vastaamaan Montellan vauhtiin. 

Harmillista, mutta kuitenkin iso steppi verrattuna viime vuoteen” toteaa Tuuli kisan jälkeen.

Yari Montella johtaa nyt EM-sarjaa sadalla pisteellä ja Tuuli on toisena kahdeksallakymmenellä pisteellä. Sarja jatkuu 29.8 Jerezissa, mutta Tuulen kausi jatkuu samalla radalla jo keskiviikkona. Silloin on vuorossa MotoE testit ja viikonloppuna Tuuli tavoittelee voittoa MotoE-sarjan ensimmäisessä osakilpailussa.