Tuulella nihkeä alku Jerezissä

Julkaistu: 19.07.2020

MotoGP-sarja pyörähti viimein käyntiin Espanjassa, Jerezin radalla. Niki Tuuli ajaa sähköpyörien MotoE-luokassa Avant Ajo MotoE tallissa. 

Harjoituksissa Tuulella oli hieman vaikeuksia löytää täydellistä luottoa pyörään ja aivan kärkivauhtiin ei ollut asiaa.

Aika-ajoissa Tuuli ajoi sijalle yhdeksän,seitsemän kymmenystä paalulle ajaneesta Eric Granadosta jääneenä. "Kierros tuntui hyvältä, mutta viimeisen kaarteen virhe vei mahdollisuudet Top 5:seen, mikä oli tavoite. Ottaa päähän että aika ei ollut parempi, mutta tuntui hyvältä ajaa. Tänään ei vaan pystynyt parempaan", kertoi Tuuli.

Kuuden kierroksen kilpailun lähdössä Granado irtosi viivalta nopeimmin ja Tuuli piti omat asemansa. Tuuli yritti nousua kärkikahinoihin mutta ei saanut missään vaiheessa kunnon rytmiä päälle vaan joutui vielä antamaan muutaman sijan periksi. Granado ajoi voittajana maaliin ja Tuuli oli kahdestoista reilut kahdeksan sekuntia voittajalle hävinneenä.

"Ajotyyliä on muutettu Moto2:sta silmälläpitäen ja se ei tunnu toimivan tällä pyörällä. Pyörä tuntuu kyllä hyvältä. Nyt on muutama päivä aikaa miettiä muutoksia seuraavaan kisaan", toteaa Tuuli.

MotoE-sarja jatkuu jo viikon päästä samaisella Jerezin radalla.