Tuuli jälleen podiumille Jerezissä

Julkaistu: 30.08.2020

Niki Tuulen Moto2 EM taisto jatkui viikonloppuna Espanjassa, Jerezin radalla.

Kilpailu oli ensimmäinen kuukauden takaisen loukkaantumisen jälkeen.

Keskiviikon harjoituksissa ajaminen oli vaikeaa ja kierrokset jäivät vähiin ranteen kivuista johtuen, mutta torstain harjoituksissa Tuuli oli jo kärkivauhdissa. Käsi kesti jo paremmin ja toisessa harjoituksessa päästiin jo yksitoista kierrosta.

”Tykkään tosi paljon tästä radasta ja ois ollu siistiä ajaa täyskuntoisena, mutta näillä mennään”, totesi Tuuli harjoitusten jälkeen.

Perjantain aika-ajot Tuuli ajoi rannetta säästellen, mutta tulos oli kuntoon nähden loistava.

Ensimmäisen aika-ajon toinen sija sarjaa johtavan Yari Montellan jälkeen, ja toisen aika-ajon ykköstila kertovat Tuulen sitkeydestä. Yhdistetyissä tuloksissa Tuuli oli toinen. ”Aika ei ollut ihan sitä mitä lähdin hakemaan, mutta olosuhteisiin nähden täytyy olla tyytyväinen”

Lauantain kilpailussa toisesta ruudusta startannut Tuuli menetti lähdössä yhden sijan eikä kisan kestäessä pystynyt vastaamaan kärjessä ajaneiden Yari Montellan ja Alessandro Zacconen vauhtiin. Tuuli taisteli upeasti ruutulipulle kolmantena Taiga Hadan painostuksesta huolimatta.  Maalissa ero kärkeen oli yhdeksän sekuntia. Voittoon ajoi Montella ja toiseksi Zaccone.

”Suunnitelma oli ajaa tasaisia kierrosaikoja puristamatta ja se tietysti tarkoittaa sitä että ei pysty kärjen kyydissä ajamaan. Podiumi tuli ja se on kyllä enemmän mitä odotin tältä kisalta”.

Sunnuntain kilpailussa parin kierroksen jälkeen kärjessä oli tuttu kolmikko, Montella, Zaccone ja Tuuli. Kisan puolivälissä Tuuli nousi toiseksi Zacconen ajovirheen ansiosta. Tällä kertaa Alejandro Medina painosti imatralaista kisan loppuun asti mutta Tuuli piti toisen sijansa ruutulipulle asti.

Maalissa eroa voittaja Montellaan oli kuusi sekuntia.

”Paljon parempaa ajamista kun eilen, ainut ongelma kun kisan alkupuolella ei pysty puristamaan kovia kierroksia. Tasaisia kierroksia vaikka kisan lopussa kädestä rupeaa voimat loppumaan. Hyvät pisteet, hyvä viikonloppu”, iloitsi Tuuli sunnuntaina.

EM-sarjan kärjessä on kuuden startin jälkeen Yari Montella, pisteitä 150, toisena Tuuli 116p ja kolmantena Zaccone 88p.