Nikillä onnistunut kolmen kisastartin viikonloppu Aragonissa

Julkaistu: 04.10.2020

Niki Tuulen Moto2 EM taisto jatkui kolmen kilpailun viikonlopulla Espanjassa Aragonin radalla.

Vauhti oli hyvää heti ensimmäisistä harjoituksista lähtien, ja perjantain aika-ajoissa Tuuli ajoi jälleen eturiviin kolmospaikalle +0.2 sekuntia paalupaikan vallanneesta Alessandro Zacconesta jääneenä. Tuulen päivää värittivät kostea sää ja tekniset murheet, joiden takia toinen aika-ajo jäi kokonaan väliin. "Ajaminen on tuntunut hyvältä ja helpolta, ja kun vielä sattuisi suomalaiselle sopiva keli kisoihin niin voitosta kyllä taas taistellaan", kertoi Tuuli perjantaina. 

Lauantain kisassa Tuuli oli ensimmäisen kierroksen jälkeen viides, mutta kisan puolivälissä imatralaispilotti oli saanut nostettua itsensä kärkipaikalle. Neljän kuljettajan kärkiryhmässä käytiin tiukkaa taistoa sijoituksista ja Tuuli ajoi kärjessä aivan viime kierroksille asti. Agressiivinen ajaminen oli kuitenkin tuhonnut renkaat ja Tuuli joutui taipumaan kolmanneksi reilut kaksi sekuntia voittaja Alessandro Zacconesta jääneenä. "Vauhtia oli mutta ei tarpeeksi malttia. Voitto oli jo tarjolla, mutta taktiikka ei onnistunut."

Sunnuntain ensimmäisessä startissa Tuuli kävi huiman taistelun voitosta Zacconen kanssa, kisan loppupuolella paikat vaihtuivat tiheään ja pieniltä kontakteiltakaan ei vältytty. Maalissa eroa oli vaivaiset kuusi sadasosaa Zacconen hyväksi.

Toinen startti mentiin jälleen samalla kaavalla. Neljän kuljettajan kärki karkasi kisan alussa ja tällä kertaa Tuuli taisteli voitosta Yari Montellan kanssa. Voitto oli todella lähellä, mutta radan viimeisessä kaarteessa Montella tuli väkisin ohi ja ryösti voiton imatralaiselta. "Törkeen hyvää ajoa koko viikonlopun, mutta kyllähän nuo viimeisien kierrosten tapahtumat ottaa päähän. Voitto oli niin lähellä", kertoi Tuuli taiston tauottua.