Nikin Moto2-kausi päättyi EM-hopeaan Valenciassa

Julkaistu: 01.11.2020

Niki Tuulen viimeinen Moto2 EM-sarjan kisaviikonloppu Valenciassa käynnistyi tahmeasti. Keskiviikon ja torstain harjoituksissa kolme kaatumista ja tekniset ongelmat verottivat harjoituskierroksia ja vaikeuttivat pyörän säätämistä. ”On kyllä ollut tapahtumarikkaat ensimmäiset päivät, eikä treenit paljon huonommin olisi voineet mennä”, totesi Tuuli harjoitusten jälkeen.

Perjantaina vauhtia lähdettiin tasaisesti nostamaan ja toisessa aika-ajoissa toisella vedolla tulikin paalulle oikeuttava kierrosaika. Toiseksi ajoi sarjaa johtava Yari Montella ja kolmas oli Lukas Tulovic. Paalupaikka oli Tuulen ensimmäinen tällä kaudella. ”Hyvä kierrosaika, olen tosi tyytyväinen. Hyvillä fiiliksillä huomiseen kisaan, mutta ei se kyllä helppoa tule olemaan”, kertoi Tuuli perjantaina.

Lauantain kisassa paalulta lähtenyt Tuuli sai hyvän startin, mutta sen jälkeen ajaminen oli vaikeaa, eikä vauhti riittänyt kärjen haastamiseen. Maalissa Tuuli oli viides 11 sekuntia voittaja Alessandro Zacconesta jääneenä. Yari Montella varmisti toisella sijallaan sarjan mestaruuden. ”Eipä jäänyt kisasta paljon kerrottavaa. Ketuttaa, eka paalu ja hyvä lähtö, mutta ei pystynyt yhtään vastaamaan kärjen vauhtiin. Koko kisa oli taistelua että pääsi edes maaliin, koko ajan oli lähellä että keula ei lähtenyt alta”, totesi pettynyt Tuuli kisan jälkeen.

Sunnuntain lähtö oli lauantain toisinto. Hyvä startti, mutta muutaman kierroksen jälkeen Tuuli ajoi neljäntenä ja kärkikolmikon vauhtiin ei ollut asiaa. Voittajana maaliin ajoi Montella, toisena Aegerter ja kolmantena Zaccone. Tuuli ylitti maaliviivan neljäntenä, kahdeksan sekuntia kärjen takana. Mutta neljäs sija riitti kuitenkin Tuulelle EM-hopeaan, pisteen erolla Zacconeen. ”EM-hopea tietysti miellyttää, mutta eihän se mikään voitto ole. Joka kisassa maaliin ja tasaisesti pisteitä, siihen pitää olla tyytyväinen. Tänään vähän parempi kisa kun eilen, mutta vaikeiden harjoitusten takia pyörää ei vaan saatu täyteen iskuun ja vauhti ei riittänyt”, kertoi Tuuli sunnuntaina.