Niki Tuulella tapahtumarikas viikonloppu

Julkaistu: 31.05.2021

Supersportin MM-sarjan toinen kisaviikonloppu ajettiin Portugalissa, Estorilin radalla. Niki Tuulen osalta viikonloppu alkoi epäonnisesti, sillä perjantain ensimmäisissä harjoituksissa tapahtui kaatuminen heti ensimmäisillä kierroksilla, ja harjoitukset olivat siltä erää ohi. Toiset harjoitukset sujuivat jo paremmin, ja tuloksena oli kahdeksas sija. 

Lauantain aika-ajossa löytyi jo vauhtia vähistä harjoituskierroksista huolimatta, ja Tuuli ajoi seitsemänteen ruutuun vain kuusi kymmenystä paalupaikan vallanneesta Federico Caricasulosta jääneenä. Lauantain kisaan Tuuli joutui kuitenkin starttaamaan muiden perään varikon portilta rangaistuksena edellisen viikonlopun kolaroinnista. Tuuli oli kuitenkin nopein kuljettaja radalla, ja lukuisten ohitusten jälkeen sijoitus oli maalissa yhdestoista vain kaksikymmentäkolme sekuntia kilpailun voittaneesta Steven Odentaalista jääneenä. Lisäksi Tuulelle kirjattiin kilpailun nopein kierros. 

Sunnuntain kisaan Tuuli starttasi omalta paikaltaan seitsemännestä ruudusta, mutta nyt vauhtia verotti heti alkukierroksista asti tekniset murheet. Vahvan taistelun jälkeen sijoitus oli maalissa kuitenkin kahdeksas, ja murheista huolimatta eroa kärkeen ei ollut kuin yksitoista sekuntia. Kilpailun voitti tällä kertaa Dominique Aegerter. 

”Pyörän säädöt saatiin aika-ajoon ja lauantain kisaa aika hyviksi, vaikka ekat treenit jäikin käytännössä väliin. Hävisin lauantain startissa kakskytviis sekuntia, kun jouduin starttaamaan varikon portilta, mut ei mahda mitään. Ehjä kisa, ja kisan nopein kierros, joten ihan hyvin meni. Sunnuntaina sitten jo ulosmenokierroksella huomasin, että kaikki ei ollut kohdallaan pyörässä. Pyörä pätki ja moottorijarrutkin oli sekaisin mutkiin mennessä. Piti muuttaa ajotyyliä ja ajaa vaan maaliin. Välillä se vaan menee tälleen, kaikin puolin hankala viikonloppu. Pitää vaan suunnata katse kohti tulevaa ja yritetään Misanossa uudestaan” kommentoi Tuuli varikolta.