Nikille ehjä viikonloppu Tsekin Mostissa

Julkaistu: 09.08.2021

Niki Tuuli jatkoi Supersportien MM-sarjan pisteiden keruuta viikonloppuna Tsekin Mostissa. Rata on uusi MM-sarjassa, ja perjantain harjoitukset menivätkin rataan tutustumisen merkeissä. ”Uusi rata, mielenkiintoinen, mutta tosi vaikea. Tarkoitus oli vaan kerätä kierroksia, ja sitä kautta dataa säätöjä varten. Lauantaina sitten vähän jo puristetaan”, kommentoi Tuuli.

Lauantain aika-ajossa puristusta löytyi, ja Tuuli ajoi kahdeksannelle sijalle, vain puolisen sekuntia paalulle ajaneesta Manuel Gonzalesista jääneenä.

Kisassa Tuulen startti ei ollut paras mahdollinen, ja kolmannella kierroksella alkaneet jarruongelmat hidastivat menoa koko kisan ajan. Maalissa sijoitus oli yhdeksäs. Kilpailun voitti Steven Odendaal. ”Aika-ajoissa hyvä meininki. Pyörää saatiin paremmaksi, ja hyvä veto siihen loppuun. Kisassa sitten vähän heikko startti, ja jarruistakin alkoi teho hiipua alkukierroksilla. Sen jälkeen oli pakko ottaa vain varman päälle ja ottaa tarjolla olleet pisteet kotiin”, totesi Tuuli.

Sunnuntain kilpailussa startti ei taaskaan ollut paras mahdollinen, mutta tasaisia kierrosaikoja läpi kisan takonut Tuuli pääsi neljännestä sijasta taistelleen ryhmän kantaan. Toiseksi viimeisellä kierroksella tapahtui pieni virhe, ja lopussa ei enää ollut mahdollisuutta parantaa sijoitusta. Maalissa Tuuli oli kahdeksas, mutta eroa kilpailun voittaneeseen Dominique Aegerteriin oli ainoastaan yhdeksän sekuntia. ”Se oli sellainen viikonloppu. Kisassa vauhti oli hyvää, ja lähdön kun saisi kuntoon, niin pystyisi taistelemaan paljon paremmista sijoituksista. Mutta ehjä viikonloppu kuitenkin, joten kyllä tästä on hyvä jatkaa. Töitä täytyy vielä tehdä, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa”, kommentoi Tuuli varikolta.