Niki Tuuli kolmas Jerezissä

Julkaistu: 26.09.2021

Niki Tuuli taisteli jälleen palkintopallille Supersportin MM-osakilpailussa Jerezin radalla Espanjassa. Vauhti oli hyvää jo perjantain harjoituksissa, ja Tuuli ajoi sijoille kolme ja neljä. Lauantain superpolessa sijoitus oli kuudes, kuusi kymmenystä paalulle ajaneesta Philipp Oettlistä jääneenä.

Lauantain kilpailu jäi ajamatta Supersport 300 luokan kilpailussa tapahtuneen vakavan onnettomuuden takia. Onnettomuudessa menehtyi espanjalainen Dean Berta Vinales, jonka seurauksena päivän kilpailulähdöt peruttiin.

Sunnuntain kisassa Tuuli oli ensimmäisen kierroksen jälkeen seitsemäs, mutta Imatralainen sai piiskattua Agustansa hyvää vauhtiin, ja aloitti vahvan nousun kohti kärkeä. Kisan puolivälissä Tuuli nousi jo kolmanneksi, ja kakkospaikkakin oli vielä saavutettavissa. Raju yritys ei kuitenkaan aivan riittänyt, vaan maaliin Tuuli ajoi kolmantena, ainoastaan kuusi kymmenystä toisesta sijasta jääneenä. Kilpailun voitti ylivoimaisesti sarjaa johtava Dominique Aegerter.

”Kyyti oli treeneissä ja aika-ajossa tosi hyvällä mallilla, mutta ongelma on tällä hetkellä se, että siellä vaan on viisi nopeampaa kuskia. Ja pikkasen enemmän pitäisi saada luottoa keulaan, mutta sitä ongelmaa ei olla vielä saatu ratkaistua. Voihan sekin olla vaan Agustan ominaisuus, joka ei sovellu minun ajotyylille. Mutta sunnuntaina pyörä saatiin sen verran parempiin säätöihin, että oma ajaminenkin tuntui paremmalta, ja pystyi taistelemaan siellä kärjessä. Vihdoin ja viimein pystyi tekemään hyviä ohituksiakin, mutta viimeisellä kierroksella en enää lähtenyt kokeilemaan mitään ihmeempiä, vaan katsoin parhaimmaksi ottaa varman kolmossijan. Hyvä fiilis, tästä on hyvä jatkaa Portimaoon.” summasi Tuuli viikonlopun tapahtumia.