Tuuli pisteille Portugalissa

Julkaistu: 03.10.2021

Perjantain ensimmäiset harjoitukset Portimaossa jäivät Tuulelta käytännössä ajamatta moottorissa ilmenneiden ongelmien takia, mutta toisissa treeneissä tuttu vauhti löytyi heti, ja tuloksena oli kolmas sija. Eroa kärkeen oli vain 0,3 sekuntia.

Lauantain tiukassa aika-ajoissa Tuuli puristi taas Agustastaan kaiken irti, ja tuloksena oli jälleen kolmas sija. Tiukkaa oli, ja eroa paalulle ajaneeseen Jules Cluzeliin oli ainoastaan viisi sadasosaa, ja kolmetoista ensimmäistä kuljettajaa ajoi sekunnin sisään.

Lauantain kisa olikin todella tiukka. Hyvän startin jälkeen Tuuli taisteli tiukasti kuuden kuskin kärkiryhmässä koko kisan ajan, ollen parhaimmillaan jo kolmas. Viimeisillä kierroksilla pari kuljettajaa puristi suorilla väkisin ohi, mutta sijoitus oli kuitenkin viides, sekunnin voittajaa Jules Cluzelia perässä.

”Harmittaa! Olihan siinä ihan hyvää taistelua, mutta pyörään piti perjantain ongelmien jälkeen laittaa vanha kone, ja koneessa ei vaan potku riitä avauksissa. Ei mitään mahdollisuuksia päästä suoralla edes imuista ohi, ja vaikka isolla riskillä pääsisikin, niin ne tulee vaan heti seuraavalla suoralla ohi. Todella turhauttavaa, kun ei pysty ihan siitä kärkisijasta taistelemaan, mutta kaikkeni tein taas minkä pystyin” totesi Tuuli lauantain kisan jälkeen.

Sunnuntain kisa oli taas tiukkaa taistelua kahdeksan miehen kärkiryhmässä. Lauantain tapaan Tuuli pysyi hyvin kärjen vauhdissa, mutta oli suorilla aseeton nopeampia kilpakumppaneita vastaan. Raju yritys päättyi kaatumiseen kuudennelta sijalta muutama kerros ennen maalia. Voittajaksi ajoi Steven Odendaal.

”Parhaani tein tänäänkin, vaikka vaikeeta se oli. Joutui vaan roikkumaan letkan perässä, kun ei päässyt suoralla ohi. Ja oli vielä sellainen puolihullu keli, monessa mutkassa oli vaan yksi ajolinja mitä pystyi käyttämään. Viisi kierrosta ennen maalia pääsin kuitenkin parista kuskista ohi, ja ajattelin että nyt on aika puristaa vähän lisää. Sitten vaan pieni ajovirhe, vähän luisti perä alta liikaa ja tökkäs, ja sitten lähti keula alta. Valitettavasti kilpailu päättyi tällä tavalla, mutta yritin kuitenkin taistella sinne kolmen sakkiin. Tänään ei ihan riittänyt sinne, mutta ihan hyvä viikonloppu kuitenkin. Taisteltiin kärkiporukoissa, mutta nyt ei vaan tullut niitä onnistumisia.” summasi Tuuli viikonloppua.