Tuulella vaikea viikonloppu Argentiinassa.

Julkaistu: 18.10.2021

Supersporttien MM-pisteistä taisteltiin tällä kertaa Argentiinassa, Villicumin radalla.

Viime aikojen hyvä vauhti loi odotuksia kunnon pistesaaliille, ja ensimmäiset harjoitukset perjantaina alkoivatkin Tuulen osalta hyvin, mutta konerikko toisella vedolla varjosti koko viikonloppua. Uutta konetta pyörään, ja toisissa harjoituksissa irtosi viides sija. Ero kärkeen oli ensimmäisten harjoitusten tapaan sekunnin luokkaa.

Lauantain aika-ajossa eroa paalulle ajaneeseen Jules Cluzeliin oli taas sekunnin verran, ja sijoitus yhdeksäs. Päivän kisassa Tuuli ajoi minkä Agustasta irti sai, mutta vauhti riitti vasta kahdeksanneksi. Kisan voittoon ajoi Jules Cluzel.

Sunnuntain kisassa Tuuli laittoi kaiken peliin, ja ajoi hienosti alusta asti. Kisan loppupuolisko oli kovaa taistelua kolmossijasta Dominique Aegerterin kanssa, mutta Agustan kone alkoi puutua viisi kierrosta ennen loppua, ja hajosi lopullisesti viimeisellä kierroksella. Voittoon ajoi jälleen Jules Cluzel, ja Aegerter varmisti kolmossijallaan maailmanmestaruuden.

”Se on taas yksi viikonloppu takana, mutta eihän se mennyt tuloksellisesti niin kun haluttiin. Mutta voi olla tosi tyytyväinen omaan ajoon. Sunnuntain kisassa oli varmasti parasta ajoa mitä tolla pyörällä ikinä ollut. Pysyin hyvin Aegerterin kyydissä, mutta sitten viisi kierrosta maaliin ja alkoi laitteet puutumaan, ja sitten se hajosi viimeisellä kierroksella kokonaan. Ei päästy sitten maaliin asti, mikä on kyllä harmillista, oli hyvät pisteet tarjolla. Pyörä on hyvä, jarruissa hyvä, kääntyy hyvin, mutta sitten kun lähdetään mutkista ulos niin ei vaan yksinkertaisesti puhti riitä. Moottoripuolella annetaan kyllä tällä hetkellä liikaa tasoitusta, mutta onhan se osoitus jostain että pystyn taistelemaan hyvistä sijoituksista” summasi Tuuli viikonloppua.