Niki Tuuli päätti kautensa podiumille

Julkaistu: 22.11.2021

Supersporttien MM-sarjan viimeinen kisaviikonloppu ajettiin Mandalikan radalla Indonesiassa. Rata on juuri valmistunut, ja tarjosi hienot puitteet kauden finaalille.

Perjantain ensimmäiset harjoitukset menivät Tuulen osalta rataan tutustuessa ja pyörän säätöjä hakiessa. Toisissa harjoituksissa säädöt alkoivat olla kohdillaan ja vauhtikin oli sen mukaista. Ero kärkeen oli enää kahdeksan kymmenystä, ja sijoitus kahdeksas.

Lauantain superpolessa Tuuli otti taas tapansa mukaan Agustasta kaiken irti, ja ero kärkeen kaventui neljään kymmenykseen. Se riitti kuudenteen sijaan, ja lähtöpaikkaan toisesta rivistä.

Lauantain kisassa Tuuli irtosi hyvin viivalta, mutta pieni kontakti Can Öncun kanssa lähtökiihdytyksessä pudotti sijoitusta kymmenenneksi. Vauhtia kuitenkin löytyi, ja Tuuli nousi kisan puolivälissä jo seitsemänneksi. Mutta taistelu kärkipaikoista jäi haaveeksi, kun Agustan moottori petti ja tuloksena taas keskeytys tekniseen vikaan.

Sunnuntaina Tuuli lennätti Agustaa todella upeasti ja taisteli kärkisijoista heti alusta lähtien. Kisan puolivälissä Tuuli siirtyi johtoon, mutta ei saanut alitehoisella pyörällään karistettua muita kannoiltaan. Takaa tultiin taas väkisin ohi, mutta viimeisessä kaarteessa Tuuli ohitti kaksi kilpakumppania ja ylitti maaliviivan toisena. Sijoitus oli kauden paras. Kisan voitti Jules Cluzel.

”Rata oli huikea, nopeita mutkia ja siisti profiili. Aika ajo oli hyvää tekemistä, muutama pikku virhe verotti pari sijaa, mutta ihan ok suoritus. Lauantain kisassa otin tosi hyvän lähdön, mutta pientä kolarointia ja valahdin vähän alaspäin. Nousin kuitenkin kärkiporukan perään, ja tuntui että vauhti riittää kärkitaistoon, mutta sitten taas hajos moottori ja se oli siinä. Sunnuntain kisaan ei sitten enää löytynyt kunnon moottoria, mutta asenteella tulos tai ulos matkaan. Yllättävää kyllä pääsin kärkeen, ja jos olisi ollut kunnon moottori, niin olisin päässyt karkuunkin. Sitten vaan yksinkertaisesti loppui rengas, ja vähän veto miehestäkin siinä viimeisillä kierroksilla. Sai kuitenkin puristettua viimeisellä kierroksella vauhtia lisää, enkä antanut periksi, ja viimeisessä mutkassa kävi kerrankin pieni tuuri mulle, ja pääsin sisäkautta tuikkaamaan Caricasulosta ja Aegerteristä ohi. Voi kyllä olla tosi tyytyväinen tähän lopetukseen vaikean kauden jälkeen. Kiitokset kaikille tukijoille, ja mukana olleille. Nyt vaan katse ensi kautta kohti, ja toivoa parempaa.” totesi Tuuli.