Niki Tuuli jatkaa MV Agustalla

Julkaistu: 20.12.2021

Imatralainen ratamoottoripyöräilijä Niki Tuuli allekirjoitti vuoden pituisen sopimuksen MV Agusta Reparto Corse – tallin kanssa ja jatkaa näin yhteistyötään italialaismerkin kanssa Supersporttien MM-sarjassa. Sarjassa käytetään tuotantopyöriin perustuvaa kilpailukalustoa, ja ajetaan kolmetoista osakilpailua, joista osa Euroopan ulkopuolella. MV Agusta Reparto Corse on MV Agustan tehdastalli, ja ensi kaudelle Tuuli saa ajettavakseen uuden 800-kuutioisen pyörän.

Viime kaudella Niki Tuuli ajoi asiakastallissa MV Agustan ainoana kuljettajana kolme kertaa palkintopallille. Tulevalle kaudelle kaksi- ja kolmisylinteristen pyörien kuutiotilavuutta nostettiin, ja sääntömuutosten myötä MV Agustakin palaa tehdastallin muodossa MM-sarjaan ainakin kahden kuljettajan voimin. Myös perinteiset Ducati ja Triumph nähdään ensi kauden kisoissa.

”Hienoa että Agustalta löytyi luottoa minuun. On helppoa jatkaa tutulla merkillä, ja uusi kalusto tekee hommasta entistäkin mielenkiintoisempaa. Ensimmäisistä testeistä jäi kyllä tosi hyvä fiilis. Uusi moottori tulee antamaan ajamiseen sitä mitä ollaan kaivattukin. Ei joutuisi ihan niin limiitillä työntämään jokaisessa avauksessa ja mutkassa. Moottori vääntää paljon enemmän alhaalta, ja tekee ajamisesta helpompaa. Pystyy käyttämään mahdollisesti tiukempia linjoja, ja ohittaminenkin tulee helpommaksi. Ja pystyy vähän peittämäänkin niitä linjoja paremmin, ettei meikäläisestä tulla heti ensimmäisenä ohi. Testattiin myös erilaisia osia, ja uskon että saadaan varmasti rakennettua tosi hyvä ja kilpailukykyinen paketti ensi vuodeksi. Nyt vaan odotellaan mitkä on ne viimeiset säännöt näille uusille pyörille”, kommentoi Tuuli.