NIKI TUULEN VAIKEA VIIKONLOPPU PÄÄTTYI LOUKKAANTUMISEEN PORTUGALISSA

Julkaistu: 22.05.2022

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarjan kolmas kisaviikonloppu ajettiin Portugalissa Estorilin radalla.

Perjantain harjoituksissa Tuulen ajamista vaikeuttivat pienet tekniset ongelmat, mutta lauantain aika-ajossa Tuuli piiskasi MV-Agustansa hyvään vauhtiin ja tuloksena oli yhdeksäs lähtöruutu reilun sekunnin kärkeä jäljessä.

Lauantain kilpailussa Tuulen startti ei ollut paras mahdollinen ja ensimmäisen kierroksen jälkeen sijoitus oli yhdestoista. Tuuli nousi nopeasti kymmenenneksi ja muutaman kilpakumppanin kaaduttua sijoitus oli parhaimmillaan jo kahdeksas, mutta kaatuminen koitui myös Tuulen kohtaloksi kilpailun puolivälissä yhdeksännellä kierroksella. Kilpailun voittoon ajoi jälleen sarjaa johtava Dominique Aegerter.

Sunnuntai aamuna vesisade kasteli Estorilin radan ja warm-up ajettiin vaikeissa olosuhteissa. Kaatumisia nähtiin paljon ja Tuulenkin taival päättyi asfaltin pintaan. Valitettavasti seurauksena oli loukkaantuminen ja sairaalatutkimuksissa todettiin ainakin murtumia varpaissa, joten päivän kisa jäi ajamatta.

”Aika-ajossa oli ihan hyvä suoritus. Se oli sitä mitä saa itsestään ja pyörästä irti tällä hetkellä. Kisassa sitten otin ensimmäisen mutkan turhan varovasti ja jäin siinä muutaman sijoituksen. Aika vaikeaa oli läpi kilpailun, pyörän tehonpuute vaikuttaa ihan kaikkeen. Koko viikonlopun pyörässä on pientä ongelmaa ja sitten nelosmutkan ulostulossa pyörä yhtäkkiä pätki ja kun tuli taas tehoa niin se oli menoa ja kisa oli siinä.

Sunnuntain lämmittelyssä sitten hitaassa mutkassa perinteinen highsider ja nurin oltiin. Oli taas huonoa tuuria ja ilmeisesti jalkaterä jäi ketjujen ja rattaan väliin ja varpaat ovat aika huonossa kunnossa. Odottelen nyt leikkausta täällä Portugalissa ja katsotaan mitä tuleman pitää” totesi Tuuli sairasvuoteelta.