NIKI TUULI PISTEILLE RANSKASSA

Julkaistu: 11.09.2022

Supersportin MM-sarja jatkui kuuden viikon kesätauon jälkeen Ranskassa, Magny-Coursin radalla. Edellisessä osakilpailussa puolikuntoisena ajanut Niki Tuuli käytti tauon tehokkaasti hyväkseen ja sai kuntoutettua loukkaantunutta jalkaansa parempaan ajokuntoon. 

Lauantain aika-ajossa Tuuli ei saanut ehjää kierrosta aikaiseksi ja lähtöpaikaksi jäi yhdestoista. Vauhtia kuitenkin löytyi ja kärkeen jäi eroa vain kahdeksan kymmenystä.

Päivän kisassa Tuuli otti hyvän startin ja piti paikkansa yhdentenätoista avauskierroksen jälkeen. Kärkikymmenikkö pysyi hyvin kasassa ja Tuuli nosti kierros kierrokselta sijoitustaan kohti kärkeä. Kilpailun puolivälissä Imatralainen taisteli jo neljännestä sijasta mutta valitettavasti kilpailu keskeytettiin kolmannellatoista kierroksella tapahtuneen kolaroinnin seurauksena. Tuulen sijoitus oli keskeytyshetkellä kuudes. Voittoon ajoi Lorenzo Baldassarri.

”Aika-ajo ei oikein onnistunut, liikaa pieniä virheitä. Olen ihan tyytyväinen kisaan, vaikka lähtöpaikka ei ollut sitä mitä haettiin. Hyvä startti ja sain nostettua sijoitustakin aika hyvin. Mutta olen tietysti vähän pettynyt että tuli se punainen lippu, tuntui että olisi ollut vielä annettavaa sinne viimeisille kierroksille. Ajaminen parani koko ajan ja jalkakin kestää jo suht hyvin”

Sunnuntain kilpailun alku oli vaikea. Tahmean startin jälkeen Tuuli löytyi vasta seitsemänneltätoista sijalta ja vauhtikaan ei ollut lauantain tasolla. Tällä kertaa nousu kohti kärkeä oli työn ja tuskan takana mutta Tuuli sai kuitenkin puristettua itsensä loppujen lopuksi sijalle yksitoista. Maalissa ykkösenä oli sarjaa johtava Dominique Aegerter.

”Aamulla lämmittely meni tosi hyvin mutta kisaan tein väärän rengasvalinnan. Hävisi tuntuma ajamiseen ja kaikki oli tosi vaikeaa. Ei siinä sitten ollut enää paljon tehtävissä. Ei vaan lähtenyt tänään yhtään, ei mahda mitään. Mutta ihan hyvää vauhtiakin on löytynyt viikonlopun aikana joten seuraavan kerran sitten”.