NIKI TUULI HYVÄSSÄ VAUHDISSA PORTUGALISSA

Julkaistu: 09.10.2022

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarjan yhdeksäs kisaviikonloppu ajettiin Portugalissa Portimaon huimalla radalla. MV Agustan tehdastallissa ajava Niki Tuuli oli hyvässä vauhdissa läpi viikonlopun.

Perjantain molemmissa harjoituksissa imatralainen ajoi kärkiajan ja lauantain aika-ajossa vauhti vaan parani mutta se ei aivan riittänyt kärkeen. Tuloksena kuitenkin viides sija neljä kymmenystä paalupaikasta jäljessä ja kauden paras lähtöpaikka. Lauantain kilpailussa toisesta rivistä lähteneen Tuulen startti oli tahmea mutta jo parin kierroksen kovan puristuksen jälkeen oli viides sija taas hallussa. Kilpailu oli erittäin tasainen ja Tuuli roikkui kahdeksan kuljettajan kärkiryhmässä mukana läpi kisan ja sijoitus vaihtui lähes joka kierroksella. Kovasta yrityksestä huolimatta Tuuli ei aivan pystynyt haastamaan kärkikuljettajia mutta piiskasi kuitenkin Agustansa viidenneksi. Eroa voittajaan Stefano Manziin oli ainoastaan 1,7 sekuntia.

 ”Aika-ajossa hyviä kierrosaikoja ja vauhti on ollut hyvää koko viikonlopun. Kisassa ihan hyvä tulos mutta ei kyllä voi olla täysin tyytyväinen omaan ajamiseen. Pitää löytää lisää agressiivisuutta ja itsevarmuutta ajoon niin pystyy paremmin hyökkäämään ohituksiin. Huomenna laitetaan taas kaikki peliin ja palkintopallisijasta lähdetään taistelemaan” totesi Tuuli lauantain kilpailun jälkeen.

Sunnuntain kilpailussa sitä agressiivisuutta sitten löytyi. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Tuuli löytyi sijalta seitsemän mutta nyt ohitukset onnistuivat ja nopeasti imatralainen nousi jo toiseksi. Kilpailu oli taas todella tasainen ja Tuuli taisteli paikasta palkintopallilla kahdeksan kuljettajan kärkijoukossa. Mutta neljä kierrosta ennen ruutulippua Lorenzo Baldassari kolaroi Tuulen ja lauantain voittajan Stefeno Manzin kanssa ja sen seurauksena Tuuli löysi itsensä liukumasta pitkin radan pintaa. Baldassari sai törmäilystään rangaistuksen mutta Tuulen ja Manzin hyvin sujunut kilpailu oli tietysti pilalla. Tuuli vietiin ratasairaalaan tarkastukseen mutta selvisi onneksi tilanteesta pienillä palovammoilla. Kilpailun voittoon ajoi Dominique Aegerter. Voitto oli hänelle jo kolmastoista tällä kaudella.

”Tänään oli hyvää meininkiä ja taistelua kisassa. Nyt oli yritystä ja agressiivisuutta mutta valitettavasti se loppu kolariin. Se oli aika lailla normaali kilpailutilanne. Onneksi ei sattunut mitään isompaa, palovammoja vaan moneen kohtaan. Olen kyllä tyytyväinen tekemiseen ja tänään oli hyvät mahikset hyvään tulokseen mutta se nyt meni näin. Nyt alkaa pyörä ja mies hyvässä iskussa, joten on kaikki edellytykset hyvään tulokseen Argentiinassa” kertoi Tuuli