NIKI TUULELLA VAHVA VIIKONLOPPU ARGENTIINASSA

Julkaistu: 23.10.2022

Ratamoottoripyöräilyn Supersportin MM-sarjan kilpailuviikonloppu ajettiin tällä kertaa Argentiinassa Andien juurella San Juan Villicum radalla. Sarjaa kiertävä imatralainen Niki Tuuli oli hyvässä vauhdissa läpi viikonlopun ja ajoi sijat neljä ja viisi.  Sarjan yhteispisteissä Tuuli nousi seitsemänneksi.

Perjantain harjoituksissa irtosi kolmas ja seitsemäs sija, vaikka toisissa harjoituksissa Tuuli kaatoi MV Agustansa rajun jarrutuksen päätteeksi.

Lauantain aika-ajossa Tuuli jatkoi hyviä suorituksiaan ja viimeisellä nopealla kierroksellaan ajoi viidenteen lähtöruutuun vain neljä kymmenystä paalulle ajaneesta Dominique Aegerteristä jääneenä.

Lauantain kilpailussa Tuulen otti hyvän lähdön ja piti paikkansa kärkikuusikossa. Kilpailu sujui puolimatkaan asti todella tasaisena mutta sitten kärkikolmikko lisäsi vauhtia ja Tuuli jäi taistelemaan neljännestä sijasta Oncun ja Baldassarin kanssa. Tällä kertaa sijoitukset ratkottiin ilman kolarointeja ja ruutulipulle Tuuli ajoi viidentenä. Kilpailun voittoon ajoi jälleen kerran Dominique Aegerter 

”Olen tosi tyytyväinen aika-ajoon, sain puristettua hyvän kierrosajan. Pari kymmenystä alle rataennätyksen mutta se riitti kuitenkin vasta viidenteen sijaan, joten kyllä oli kyyti kylmää. Kisassa hyvä startti ja hyvää taistelua kärkiryhmässä. Pyörän säädöt oli ehkä vähän pielessä ja enkä saanut oikein pyörää kääntymään ja siitä johtuen rikoin takarenkaan tosi nopeasti. Sen jälkeen ajaminen olikin paljon vaikeampaa mutta kaikki puristettiin irti mitä löytyi ja olenkin ihan tyytyväinen omaan ajooni.” totesi Tuuli kilpailun jälkeen.

Sunnuntain kilpailussa Tuuli oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla seitsemän mutta takoi kilpailun nopeimpia kierroksia ja nousi hetkessä neljänneksi. Kuudennella kierroksella Tuulelle sattui paha jarruvirhe maalisuoran päässä ja sijoitus valahti hetkessä seitsemänneksi. Vauhtia kuitenkin löytyi ja imatralainen ei antanut periksi ja nousi muutamassa kierroksessa viidenneksi. Kilpailun puolivälissä kärjessä ajanut De Rosa kaatui ja Tuuli oli jo neljäs. Kärkikolmikon vauhti oli kuitenkin tällä kertaa riittävää ja Tuuli rajusta yrityksestä huolimatta joutui tyytymään neljänteen sijaan vain pari sekuntia voittaja Aegerteristä jääneenä.

”Ensimmäisellä kierroksella muutaman sijan hävisin mutta pääsin kyllä heti nousemaan. Hyvä kyyti oli päällä mutta valitettavasti tein jarrutusvirheen ykkösmutkassa ja tipuin kärkiporukasta pois. Muuten olisin kyllä pystynyt taistelemaan podiumpaikasta mutta se nyt kaatui valitettavasti yhteen virheeseen. Minkäs sille mahtaa, pitää vaan ensi kerralla onnistua jokaisessa mutkassa ja jokaisessa jarrutuksessa. Mutta hyvin tyytyväinen olen kuitenkin kisaan, parempaan ei tällä kertaa pystynyt” kertoi Tuuli.