NIKI TUULEN KAUSI KÄYNTIIN AUSTRALIASSA

Julkaistu: 26.02.2023

Supersportin MM-sarjassa ajava imatralainen 27-vuotias ratamoottoripyöräilijä Niki Tuuli avasi kautensa Autraliassa. Englantilaisen Triumph Dynavolt–tallin kuljettaja Tuuli onnistui hyvin Phillip Islandin radalla vaikeissa olosuhteissa.

Lauantain aika-ajossa Tuuli oli sateen kostuttamalla radalla hyvässä vauhdissa koko ajan. Vielä kolme minuuttia ennen ruutulippua Tuuli piti kärkipaikkaa hallussaan, mutta varikolla radan kuivumista odottaneet kuljettajat pystyivät viime hetkillä tuoreilla renkailla lyömään Tuulen ajan. Tuloksena kuitenkin kahdestoista sija. Paalupaikalle ajoi Stefano Manzi.

Lauantain kilpailu alkoi myös kosteissa merkeissä. Kisaan startattiin kuitenkin kuivan kelin renkailla mutta jo kolmen kierroksen jälkeen kisa keskeytettiin kaatumisten seurauksena. Kymmenen kierroksen uusintalähdössä sadekelin renkailla kisaan lähtenyt Tuuli nousi heti ensimmäisellä kierroksella kärkiviisikkoon mutta radan kuivuessa välikelin renkailla ajaneet kilpakumppanit tulivat väkisin ohi ja sijoitus vaihtui kahdeksanneksi. Kilpailun viimeisillä kierroksilla vesisade taas yltyi ja Tuulen rengasvalinta osoittautui oikeaksi. Sateessa vauhtia riitti ja maaliviivan Tuuli ylitti hienosti neljäntenä. Voittoon ajoi Ducati-kuljettaja Nicolo Bulega.

Sunnuntain kilpailuun startattiin kuivissa olosuhteissa ja hyvän startin jälkeen Tuuli nousi nopeasti kärkikymmenikköön. Kärkikolmikko Nicolo Bulega, Stefano Manzi ja Can Oncu karkasi nopeasti omille teilleen ja Tuulen ryhmässä käytiin kovaa taistelua kuudesta sijasta. Mutta tälläkin kertaa kisa jäi kesken, sillä kolmentoista kierroksen jälkeen kilpailu jouduttiin keskeyttämään radalla tallustelevien hanhien takia. Tulokset määräytyivät keskeytyshetken sijoituksien mukaan ja Tuuli ajoi sillä hetkellä sijalla yhdeksän. Voittaja oli jälleen viikonloppua hallinnut Nicolo Bulega.

”Nyt on ensimmäiset kisat saatu päätökseen. Ei ollut ihan helpoin viikonloppu säiden suhteen. Aika-ajossa ajettiin slikseillä vesisateessa ja en ehtinyt lopussa vaihtamaan tuoretta rengasta ja valitettavasti putosin sijalle kaksitoista. Lauantain kisassa alku oli vaikea, kun sadekelin rengas kuumeni liikaa, mutta sitten alkoi sataa reilummin ja olinkin yhtäkkiä yksi nopeimmista kuskeista radalla. Nousinkin lopussa hienosti neljänneksi. Sunnuntain kisaan odotukset olivat kovat, mutta jotenkin ajaminen tuntui vaan vaikealta. Ei vaan pystynyt ihan kärkivauhtia vetämään. Tietysti ensimmäinen kisaviikonloppu talven jälkeen, joten eiköhän vauhti parane, kun kilometrejä kertyy ja uusi pyörä tulee tutuksi. ” kertoi Tuuli

Yhteispisteissä sarjan avausviikonlopun jälkeen Tuuli on kahdellakymmenellä pisteellä sijalla kuusi. Seuraava osakilpailu ajetaan viikon ensi viikonloppuna Indonesiassa.