NIKI TUULI PALKINTOPALLILLE INDONESIASSA

Julkaistu: 05.03.2023

Ratamoottoripyöräilijä Niki Tuuli ajoi kolmanneksi ja kuudenneksi Supersportin MM-sarjan Indonesian osakilpailussa. Triumph Dynavolt-tallin suomalaiskuljettaja nousi viikonlopun jälkeen sarjan yhteispisteissä viidenneksi.

Lauantain aika-ajossa irtosi neljäs lähtöruutu. Kärkipaikkakin oli hallussa vielä viisi minuuttia ennen ruutulippua mutta viimeinen yritys ei aivan onnistunut. Paikka lähtöruudukon toisessa rivissä oli kuitenkin kauden parasta.

Lauantain kilpailussa Tuuli irtosi hyvin viivalta ja oli ensimmäisten kaarteiden jälkeen viides. Vauhtia kuitenkin löytyi ja jo parin kierroksen jälkeen Tuuli ohitti toisena olleen Federico Caricasulon ja lähti jahtaamaan kärjessä ajanutta Can Oncua. Caricasulo ei kuitenkaan antanut periksi ja kaksikko kävi läpi kisan kovaa taistelua kakkossijasta. Kisan lopussa Caricasulo veti pidemmän korren ja Tuuli oli maalissa kolmas, Can Oncun ajaessa ensimmäiseen voittoonsa Supersport-luokassa.

”Aika-ajossa neljäs, ihan ok suoritus. Lauantain taiston jälkeen hyvä fiilis, kolmas kisa ja ollaan podiumilla ja vauhtikin on ihan hyvällä mallilla. Caricasulon kanssa siinä jonkun verran väännettiin ja Oncu pääsi sillä aikaa karkuun. Lopussa sitten eturengas alkoi sen verran lipsumaan, että päätin etten viimeisillä kierroksilla puristele liikoja vaan otan varman kolmossijan.” 

Sunnuntain kilpailun startissa Tuuli menetti muutaman sijan ja avauskierroksen jälkeen sijoitus oli kuudes. Edellä ajanut Raffaele de Rosa osoittautui vaikeaksi ohitettavaksi, mutta kovan yrityksen jälkeen se onnistui kuudennella kierroksella. Kärkiryhmä oli kuitenkin jo mennyt menojaan ja kisan loppupuolella Tuulen takana vaaninut Marcel Schrötter onnistui vielä ohituksessaan ja imatralainen ajoi ruutulipulle kuudentena. Kilpailun voittoon ajoi tällä kertaa Federico Caricasulo.

”Eilen oli jo hermokipua kädessä ja tänään se oli tosi paljon pahempi ja vähän jännitti, miten pystyy kisassa ajamaan. Käsi tietysti kipeytyi ja ajaminen tuli koko ajan vaikeammaksi mutta pystyin pitämään pään kasassa ja keskittymään vaan omaan tekemiseen. Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen tuloksiin ja vauhtiin, tehtiin iso nousu viime viikonlopusta. Pisteitä tuli taas mukavasti, nyt vaan ukko hyvään kondikseen vaikean talven jäljiltä niin hyvä tulee”