NIKI TUULI VIIDES ASSENISSA

Julkaistu: 23.04.2023

Ratamoottoripyöräilijä Niki Tuuli palasi tositoimiin Hollannissa, kun Supersport-luokan MM-sarjan kolmas kilpailuviikonloppu ajettiin legendaarisella Assenin radalla. 

Seitsemän viikon kilpailutauko näkyi Tuulen otteissa, ja lauantain aika-ajossa aivan huippuvauhtia ei löytynyt. Kovasta yrityksestä huolimatta Tuuli joutui tyytymään kolmanteentoista lähtöruutuun.

Lauantain kilpailussa Tuulen startti ei ollut paras mahdollinen ja ensimmäisen kierroksen jälkeen sijoitus oli kahdeksastoista. Kierros kierrokselta Tuuli paranteli sijoitustaan ja kisan loppupuolella imatralainen kävi kovaa kamppailua yhdennestätoista sijasta Bahattin Sofuoglun ja Adrian Huertasin kanssa. Ruutulipulla Tuuli oli kahdestoista kuusitoista sekuntia voittaja Niccolo Bulegasta jääneenä.

Sunnuntain kilpailussa Tuuli otti loistavan startin ja nousi ensimmäisten kaarteiden jälkeen jo seitsemänneksi. Nyt vauhtia löytyi ja Tuuli pysyi hyvin kärkiryhmässä mukana. Kärjessä ajaneen Niccolo Bulegan vauhti oli kuitenkin liikaa muille ja italialainen irtosi kärkiryhmästä ja meni menojaan. Seitsemännellä kierroksella Bahattin Sofuoglu ja Glenn Van Straalen ottivat kontaktia radan viimeisessä shikaanissa sillä seurauksella että Sofuoglu kaatui Tuulen eteen. Oli vain senteistä kiinni, että Tuuli selvisi tilanteesta ehjin nahoin mutta edellä ajaneet karkasivat parin sekunnin päähän ja Tuuli jäi taistelemaan viidennestä sijasta Valentin Debisen kanssa. Tuuli käänsi kuitenkin koitoksen lopulta edukseen ja ajoi maaliin viidentenä kymmenen sekuntia voittaja Bulegan perässä.

”Lauantain aika-ajossa ja kilpailussa vauhti ei ollut sillä tasolla missä pitäisi. Ajaminen oli hankalaa ja pyöräänkään ei vaan saanut tarvittavaa tuntumaa. Aika-ajon ja kilpailun tulos oli mitä oli ja kyllähän se vähän päähän ottaa. Sunnuntaiksi pyörää saatiin paremmaksi ja ajaminenkin oli ok, joten pystyin taistelemaan kärkiryhmässä. Kolarointikin oli todella lähellä mutta jotenkin siitäkin selvisin. Viides sija oli ihan kelvollinen ja viikonlopusta jäi lopulta ihan hyvät fiilikset”, kertoi Tuuli sunnuntain kilpailun jälkeen.