NIKI TUULI KAHDESTI VIIDES RANSKASSA

Julkaistu: 10.09.2023

Niki Tuulen kilpailukausi ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarjassa jatkui paahtavan auringon alla Ranskassa, Magny-Coursin radalla. Viikonloppu oli onnistunut ja Tuuli ajoi kahdesti viidenneksi.

Lauantain aika-ajossa Tuuli oli hyvässä vauhdissa ja tuloksena olikin seitsemäs lähtöruutu. Päivän yhdeksäntoista kierroksen kilpailuun lähdettiin todella helteisissä olosuhteissa, lämpötila oli kilpailun alkaessa 34 astetta. Tuuli otti hyvän startin ja pystyi pitämään asemansa ensimmäisissä kaarteissa. Hyvä ajorytmi löytyi nopeasti ja viidennellä kierroksella Tuuli nousi jo kuudenneksi. Kilpailun puolivälissä Tuuli puristi vielä Yari Montellan ohi ja ylitti maaliviivan viidentenä, kymmenen sekuntia kilpailun voittaneesta Niccolo Bulegasta jääneenä.

”Aika-ajoissa ihan hyvä meno päällä. Pieni virhe parhaalla kierroksella, mutta lähtöpaikka kuitenkin ihan OK. Kisassa sitten alusta saakka ihan täysillä tultiin, ja pystyinkin puristamaan ohi parista ukosta. Siinä taistellessa jäin vähän edellä ajavista eikä kärjen kyytiin ollut enää asiaa. Mutta olen todella tyytyväinen ajamiseen, en tehnyt virheitä ja ajoin hyviä kierrosaikoja alusta läpi kilpailun.” kertoi Tuuli lauantaina.

Sunnuntain kilpailu noudatti pitkälti lauantailta tuttua kaavaa. Tuuli irtosi taas liukkaasti viivalta ja nousi heti kuudenneksi. Vauhti oli hyvällä tasolla ja kuudennella kierroksella Tuuli puristi taas Montellasta ohi ja Raffaele De Rosan keskeytyksen myötä sijoitus oli jo neljäs. Tuuli kävi kovaa taistoa neljännestä sijasta läpi kilpailun, mutta viimeisillä kierroksilla Marcel Schroetter pystyi ohitukseen ja Tuulen sijoitus maalissa oli viides. Voittoon ajoi jälleen Niccolo Bulega.

”Hyvillä mielin voi lähteä kotia kohti. Virheetöntä ajoa koko viikonlopun ajan ja tuloskin oli sen mukainen. Vauhtia on löytynyt lisää, mutta kärki menee valitettavasti vieläkin vähän kovempaa. Kipeä ranne vaivasi vieläkin vähän ajamista mutta harvoinhan sitä täysin terveenä pystyy kisaamaan” totesi Tuuli sunnuntain kilpailun jälkeen.