NIKI TUULEN KAUSI PÄÄTÖKSEEN ESPANJASSA

Julkaistu: 30.10.2023

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokjan MM-sarjan viimeinen kilpailuviikonloppu ajettiin Espanjassa Jerezin radalla. 
Sarjan suomalaiskuljettaja Niki Tuuli ajoi sijat yhdeksän ja kaksitoista ollen sarjan yhteispisteissä kahdeksas.

Lauantain aika-ajossa Tuulen vauhti oli kadoksissa ja tuloksena oli vasta viidestoista lähtöruutu päivän kisaan.
Lauantain kilpailussa Tuuli otti hyvän startin ja paranteli asemiaan ensimmäisillä kierroksilla ja kilpailun puolivälissä sijoitus olikin jo kymmenes. Viimeisillä kierroksilla Tuuli pystyi vielä ohitukseen ja ajoi maaliin yhdeksäntenä kaksikymmentä sekuntia voittaja Niccolo Bulegasta jääneenä.

"Aika vaikea päivä oli tänään, aika-ajossa oli pyörän kanssa pieniä ongelmia ja ei vaan saanut parempaa kierrosaikaa ajettua. Kilpailussa otin hyvän startin ja pystyin vähän nousemaankin, mutta kyllä ajaminen tuntui todella vaikealta.
Ei vaan yksinkertaisesti löydy tarpeeksi luottoa pyörään, eikä se toimi, niin kuin haluaisin.
Mutta pystyssä maaliin, vaikka sijoitus ei ollut sellainen, mitä haluan ja mihin pystyn" kertoi Tuuli lauantaina.

Sunnuntain kilpailussa Tuuli otti jälleen hyvän startin ja nousi jo ensimmäisellä kierroksella pari sijaa.
Kilpailu kuitenkin keskeytettiin viidennellä kierroksella, kun ilma-aita oli vahingoittunut Marcel Schrötterin kaatumisen seurauksena. Keskeytyhetkellä Tuuli oli sijalla kaksitoista. Seitsemän kierroksen uusintalähdössä Tuuli ei kovasta yrityksestä huolimatta pystynyt parantelemaan asemiaan vaan ajoi kahdentenatoista lähdöstä maaliin. Maailmanmestaruuden voittanut Niccolo Bulega otti jo kauden kuudennentoista voittonsa.

"Nyt on viimeinen koitos ohi ja kausi paketissa. Viikonloppu oli todella vaikea, niin kuin koko kausikin. Nytkin perjantaista lähtien painittiin ongelmien kanssa ja ei vaan saatu kehitettyä pyörää mihinkään. Kaikenlaisia säätöjä kokeiltiin, mutta mikään ei vaan muuttunut. Kun ei ole täyttä luottoa pyörään, niin ajaminenkin on tosi vaikeaa ja kankeaa. Nyt kotia kohti ja ensi vuonna onkin sitten uudet kuviot uuden tallin kanssa. Ei muuta, kun ilolla eteenpäin, niin alkaa tulla tulostakin jaa saadaan hommasta sitä, mitä on haluttukkin" totesi Tuuli sunnuntaina kauden päätteeksi.