NIKI TUULELLA VAIKEA VIIKONLOPPU AUSTRALIASSA

Julkaistu: 27.02.2024

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarjan ensimmäinen kilpailuviikonloppu ajettiin Australiassa Phillip Islandin radalla. Sarjan suomalaiskuljettaja Niki Tuuli paini vaikeuksien kanssa koko viikonlopun ja tuloksena oli sijat 17 ja 14.

Lauantain aika-ajoissa olosuhteet olivat vaikeat, oli kevyttä sadetta ja pientä myrskyäkin, mutta Tuuli onnistui loppujen lopuksi puristamaan yhden nopean kierroksen ja tuloksena oli kymmenes paikka lähtöruudukossa.

Lauantai kilpailussa Tuuli otti upean startin ja ensimmäisten kaarteiden jälkeen sijoitus oli jo kuudes. Mutta sitten iskivät tekniset murheet ja neljän kierroksen jälkeen Tuulen oli ajettava varikolle korjauttamaan pyöräänsä, ja kisa oli saman tien pilalla. Tuuli kuitenkin lähti vielä radalle ja ajoi maaliin sijalla seitsemäntoista.

Sunnuntain kilpailun startti viivästyi kaksi tuntia radalla olleen öljyn takia ja kilpailu lyhennettiin yhdeksän kierroksen mittaiseksi. Tällä kertaa Tuulen startti oli huono ja sijoitus valahti hetkessä seitsemänneksitoista. Ajorytmikin katosi samalla, mutta Tuuli pystyi kuitenkin vielä taistelemaan viimeisistä pistesijoista. Kovan yrityksen jälkeen muutama ohituskin onnistui ja maalissa Tuuli oli neljästoista. Viikonlopun molemmissa kilpailuissa voiton otti italialainen Yari Montella.

”Aika-ajoissa onneksi yksi kierros onnistui kohtuullisesti ja kymmenes lähtöruutu oli ihan OK. Lauantain kisa lähti hyvin käyntiin, mutta sitten alkoi pyörästä osia karisemaan ja varikkokäynnin takia kisa oli pilalla heti alussa. Sunnuntaina en saanut pyörään oikein mitään tuntumaa, ja ajaminen oli todella vaikeaa. Koko viikonloppu painittiin erilaisten murheiden kanssa ja pyörää ei vaan saatu kunnon säätöihin missään vaiheessa. Ottaa päähän todella rajusti sillä tulos ei todellakaan ollut sitä mitä tultiin hakemaan.” kertoi Tuuli.