Niki Tuulen vaikeudet jatkuivat Espanjassa

Julkaistu: 24.03.2024

Supersport-luokan MM-sarjan toinen kilpailuviikonloppu ajettiin Espanjassa. Sarjaa ajavalla Niki Tuulella ei ollut onni myötä Barcelonan radalla ja MM-pisteet jäivät haaveeksi.

Perjantain harjoituksissa Tuuli ja EaB Racing saivat paranneltua Ducatin säätöjä Australian jäljiltä ja vauhti riitti hyvin kärkikymmenikköön. Aika-ajossa nopealla vedolla Tuuli kuitenkin jumiutui hitaamman kuljettajan taakse ja nopein kierros hylättiin pienen ratarikon seurauksena ja tulokseksi jäi vaatimaton kuudestoista lähtöruutu.

 

Lauantain kilpailussa Tuuli otti loistavan startin ja nousi ensimmäisellä kierroksella kahdeksan sijaa. Tuulen pyörä oli kuitenkin nytkähtänyt lähtöruudussa ja siitä tuomaristo rankaisi kahdella lisälenkillä. Lisälenkit kierrettyään Tuuli ajoi sijalla kaksikymmentäyksi ja kilpailu oli pilalla. Loppukierroksilla Tuuli puristi vielä muutaman sijan ylöspäin mutta oli maalissa kuudestoista ja jäi niukasti MM-pisteiden ulkopuolelle. Kilpailun voitti Adrian Huertas.

 

Sunnuntain kilpailussa Tuuli otti jälleen hyvän startin ja ajoi sijalla yksitoista, kun kilpailu keskeytettiin kierroksella seitsemän Piotr Biesiekirskin kaatumisen takia. Kuuden kierroksen uusintalähtöön startattiin keskeytyshetken tulosten mukaisesti ja nyt yhdennestätoista ruudusta lähtenyt Tuuli jäi ensimmäisessä kaarteessa pahasti pussiin ja sijoitus valahti hetkessä kahdenkymmenen huonommalle puolelle. Sieltä alkoi raju nousu kohti pistesijoja mutta kolmannella kierroksella yritystä oli jo liikaa ja Tuuli ajautui hiekoille ja seurauksena oli keskeytys. Kilpailun voitti tällä kertaa Stefano Manzi.

 

Harjoituksissa pyörän säätöjä saatiin vietyä hyvin eteenpäin, vauhtia oli ja ajaminenkin tuntui luontevalta. Aika-ajossa sitten nopealla kierroksella piti ohittaa hitaampi kilpailija ulkokautta ja siinä lipsahti vähän ratarajojen yli, joten se kierros tietysti hylättiin. Siinä vaiheessa renkaat oli jo tuhottu ja en pystynyt enää parantamaan aikaani, joten tulos oli aika vaatimaton.

Lauantain kilpailussa otin hyvän startin ja nousin heti kympin sakkiin. Mutta tuomariston mielestä olin ottanut varaslähdön ja rankaisi parilla lisälenkillä. Mutta minkäs teet, se kisa oli kärkisijojen osalta siinä. Sen jälkeen kyllä puristin pyörästä ja ukosta kaiken irti, mutta pisteille en aivan pystynyt nousemaan. Sunnuntain kilpailussakin kaikki oli pelissä mutta eipä se oikein taas riittänyt. Tulos ei todellakaan ollut sitä mitä täältä haettiin. Pitää vaan opetella ajamaan tuota pyörää ja vietyä pyörän säätöjä eteenpäin niin kyllä se siitä.” totesi pettynyt Tuuli