Tuuli kahdesti kymmenen parhaan joukkoon Misanossa

Julkaistu: 16.06.2024

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarjassa palattiin tositoimiin kahden kuukauden tauon jälkeen Italian Misanossa. Sarjan suomalaiskuljettaja Niki Tuuli ajoi kahdesti kymmenen parhaan joukkoon pienistä vastoinkäymisistä huolimatta.

Viikonloppu alkoi Tuulen kannalta mainiosti, kun perjantain aika-ajossa viimeisellä vedolla kaikki osui kohdalleen, tuloksena oli viides lähtöruutu ja hyvät asetelmat lauantain kilpailuun.

Lauantaina helteisessä säässä ajetussa kisassa Tuuli otti hyvän startin ja ajoi ensimmäiset kierrokset kuudennella sijalla. Kilpailun edetessä Tuuli joutui kuitenkin antamaan muutaman sijan periksi ja kilpailun loppupuolella imatralainen kävi kovaa taistoa yhdeksännestä sijasta Glen van Straalenin kanssa. Tuuli pystyi kuitenkin viimeisillä kierroksilla puristamaan lisää vauhtia Ducatistaan ja ylitti maaliviivan yhdeksäntenä Van Straalenin ahdisteluista huolimatta. Kilpailun voitti Adrian Huertas.

Niki Tuuli: ”Aika-ajon viides sija oli kyllä todella hyvä suoritus pitkän ajotauon jälkeen. Lauantain kisassa otin hyvän lähdön mutta vaikka tein kaikkeni, niin en vaan kestänyt kärjen vauhdissa. Kilpailun lopussa vauhti vähän parani, mutta auttamatta liian myöhään. Suorilla vauhti ei vaan yksinkertaisesti riitä ja ajaminenkin on pitkän tauon jälkeen vähän kankeaa, joten tänään en parempaan pystynyt”

Sunnuntain kilpailu oli lähes toisinto lauantailta. Lähtöpaikka oli lauantain tulosten perusteella kymmenes. Tuuli otti taas tapansa mukaan hyvän startin ja ensimmäiset kahdeksan kierrosta hän ajoikin sijalla kahdeksan. Kuuden kuljettajan kärkiryhmä meni taas vastustamattomasti menojaan ja Tuuli jäi taistelemaan seitsemännestä sijasta Frederic Caricasulon ja Bahattin Sofuoglun kanssa. Sijoitukset vaihtuivat kierros kierrokselta, mutta valitettavasti kilpailu jouduttiin keskeyttämään viidennellätoista kierroksella Sofuoglun kaaduttua. Keskeytyshetkellä Tuuli oli kahdeksas, joka jäi myös kilpailun lopputulokseksi. Kilpailun voittoon ajoi jälleen Adrian Huertas.

Niki Tuuli: ”Sunnuntai aamun lämmittelyssä saatiin pyörän säätöjä paljon paremmiksi ja pyörä tuntui hyvältä ja ajaminenkin oli paljon parempaa. Mutta suoravauhdeissa hävisin vieläkin järkyttävän paljon ja kun kaarteissa pääsin ohi niin suorilla taas menetin sijoitukset. Kaikki oli taas pelissä mutta pyörässä ei vaan puhti riitä tällä hetkellä parempiin sijoituksiin. Ensi viikolla pääsen onneksi pariksi päiväksi testaamaan pyörää täällä Italiassa ja toivottavasti löydämme laitteeseen lisää vauhtia.”