MotoE-testit päättyivät tulipaloon, viikonloppuna ensitestit uuden tiimin Moto2-pyörällä

Julkaistu: 15.03.2019

Moikka kaikille,

Tällä viikolla käynnisteltiin MotoE-kautta testien merkeissä Jerezin radalla. Kuten monet ovat varmasti mediasta lukeneet niin testit saivat valitettavan päätöksen, kun varta vasten MotoE:lle rakennettu varikkorakennus paloi keskiviikko-torstain välisenä yönä. Tilanne on todella valitettava, sillä kaikki pyörät olivat varikkorakennuksessa ja sen lisäksi siellä oli säilytyksessä kuskien ajovarusteita. Palon syystä ei ole vielä tietoa. Tarkkaa tietoa ei ole vielä myöskään siitä miten tulipalossa syntyneet tuhot vaikuttavat kauden alkuun. Tästä saamme varmasti lisätietoa lähiaikoina. Toivotaan parasta, että kaikki saadaan kuntoon siinä määrin, että pääsemme viivalle MotoE:n suunniteltuun avauskisaan toukokuun alussa Jerezissä. 

Lopulta ainoaksi jääneen keskiviikon testipäivän perusteella meidän vauhtimme vaikutti olevan ihan mukavalla tasolla. Toki neljän kuukauden tauon jälkeen alku on totuttelemista, mutta pikku hiljaa tuntumaa saatiin parannettua. Meillä on MotoE:ssä vain kaksi harjoitussessiota päivän aikana. Kierroksia kertyy päivän aikana n. 20, mikä on melko vähän. Verrattuna viime syksyn testiolosuhteisiin nyt ajettiin todella paljon lämpöisemmässä olosuhteessa auringonpaisteessa ja +20 asteen lämpötilassa. Saimme päivän aikana mukavasti kokonaisuutta eteenpäin ja säätöjä paremmaksi viemällä pyörää kovempaan suuntaan. Aamun treenissä olin sijalla 14 ja kahden sekunnin päässä kärjestä. Iltapäivän sessiossa merkkautin toiseksi parhaan ajan ja eroa kärkimieheen jäi +0.4 sekuntia, joten muutokset pyörään menivät tosi oikeaan suuntaan.

Nyt jäädään odottelemaan tarkempia tietoja sitä kuinka tulipalon jälkeen MotoE-kausi jatkuu. Toivotaan parasta, että kaikki saadaan ajoissa kuntoon.

Siirryin ennakkosuunnitelmista poiketen Jerezistä Portimaoon jo torstain aikana ja huomenna jatketaan Moto2-testien merkeissä täällä. Palaillaan niiden testien tunnelmiin sunnuntaina. 

Mukavaa viikonloppua kaikille,
 

- Niki